Club SEAT CUPRA Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcilor SEAT si CUPRA

Alecsm

27 Dec 2007, 10:33

ace117 scrie:
Alecsm scrie:
fara amandoua ...am amintiri ft neplacute cu esp ul activat :((

Dar ce ai patit Alecsm??

un accident ...pe deoparte stupid dar care io zic ca se putea evita ....daca scoteam esp ul ...si culmea e ca nu prea mergeam cu el activat ... dar a fost invatatura de minte :)

referitor la esp .... dca este activat si tragi frana de mana ...nu are nici o influenta pana in momentul in care lasi frana de mana jos :wink:

si cu tcs pt diesel :D ...nu e adevarat ....esp - electronic stability program - si tcs - traction control system ... io am 2 masini pe benzina cu TCS si una pe motorina cu ESP :roll:

el_ovy
HVN

27 Dec 2007, 19:10

Ca sa nu se faca confuzii... TCS nu e acelasi lucru cu ESP...
Seat Leon (1P) 2008 1.6 102cp Candy White

Schumi

31 Dec 2007, 00:50

OK asa este. Daca ai ESP pe LEON atunci ai si buton de decuplare. De obicei TCS este mai mult pe cele DIESEL. Si inca ceva LEON are platforma de AUDI A3 nu GOLF IV. Se vede cu ochiul liber ca nu prea se aseamna.

Aspectul nu are nici o legatura cu platforma. A3 modelul vechi, Golf IV, Bora, Leon, Octavia impart toate aceeasi platforma tehnica - motoare, suspensii, cutii de viteza. Este adevarat insa ca Leon a preluat in mare plansa de bord a modelului din aceeasi clasa de la Audi..ceea ce nu poate decat sa ne bucure :D

Cat despre ESP din cate stiu eu pe modelele din grupul VAG dotate cu acest sistem exista si butonul aferent pt dezactivare, asa cum exista si buton de dezactivare pentru ASR/TCS pe modelele dotate numai cu acest sistem. Cei care nu dispun de un astfel de buton nu au masinile dotate cu aceste sisteme de siguranta. Ma refer strict la automobilele VAG.
ex SEAT LEON 1.9 TDI 110 CP - BZ 86 LUK

uly

05 Mai 2008, 01:03

la leoanele sub 140 cp nu ai ce face cu esp e de ajuns tcs............la fr e optional esp......... la cupra ai esp-ul obligat.... app va salut pe toti :D
uly

uly

05 Mai 2008, 01:05

uly scrie:
la leoanele sub 140 cp nu ai ce face cu esp e de ajuns tcs............la fr e optional esp......... la cupra ai esp-ul obligat.... app va salut pe toti :D
app cum adaug si io poza la profil :)???
uly

s4murai

06 Mai 2008, 10:19

nu stiu ce s-a scris p-aici ca nu prea am timp sa citesc, dar am vazut ca s-a lamurit problema cu TCS si ESP care sunt 2 lucruri diferite.
dar daca masina are ESP, are si buton. ESP se decupleaza la apasarea butonului. adica e activat in mod normal. io asa stiu. sper sa nu ma insel si sa vorbesc aiurea :oops: nu ca nu mi s-ar mai fi intamplat...
Seat Leon 1,6 8v

razmih

06 Mai 2008, 11:25

Fr are ESP standard, nu este optional.

b_13_wrc

06 Mai 2008, 16:51

s4murai scrie:
nu stiu ce s-a scris p-aici ca nu prea am timp sa citesc, dar am vazut ca s-a lamurit problema cu TCS si ESP care sunt 2 lucruri diferite.
dar daca masina are ESP, are si buton. ESP se decupleaza la apasarea butonului. adica e activat in mod normal. io asa stiu. sper sa nu ma insel si sa vorbesc aiurea :oops: nu ca nu mi s-ar mai fi intamplat...

Eu am un Opel Vectra care are ESP si nu se poate decupla......
SEAT LEON CUPRA 2.0 TFSI

s4murai

06 Mai 2008, 16:58

ok. ma refeream la VAG. si am zis ca s-ar putea sa ma insel :wink:
Seat Leon 1,6 8v