Club SEAT CUPRA Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcilor SEAT si CUPRA

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 15

Bubulutza

Re: plimbare prin tara

07 Apr 2009, 16:17

aveti ceva sugestii de vizitat pentru Vatra Dornei? o sa stau acolo cam o saptamana asa ca as avea ceva timp de pierdut!
astept cu interes - pareri, opinii, impresii, sugestii etc. :)
multumesc anticipat :)

Bubulutza

08 Apr 2009, 08:03

nimic? chiar nu s-a plimbat nimeni prin zona asta? :(

DaniTorz

08 Apr 2009, 10:03

francy scrie:
Sambata m-am intors dintr-o plimbare foarte draguta prin tara ...Cand stirile de la tv trosneau si bufneau ca e potop in tara ca ploi ca furtuni ca uragane, colega voastra nebuna de club(adica eu) s-a urcat in printesa si a plecat spre Bucovina. :)
am facut 2 ore sa ies din bucuresti lucru care m-a descumpanit total dar pe urma totul a fost ok...Ma informase cineva ca E85-ul, adica drumul cel mai drept si cel mai scurt spre Moldova avea o problema undeva intre Focsani si Marasesti si ca se circula foarte foarte greu motiv pentru care am luat-o prin Brasov-Sh Gheorghe-Miercurea Ciuc-Gheorghieni_piatra Neamt-Tg Neamt-Suceava-Gura Humorului.am vizitat evident manastirile si cam tot ce era de vizitat, am ramas foarte placut surprinsa de calitatea durmurilor din Moldova ca si de orasul Suceava care e asa de frumos curat si linistit :)
Ajunsa in Bucovina m-am hotarat sa trec spre Maramures :P am studiat traseul si am descoperit ca nu ar fi asa de mult pt ca de la Gura-Humorului trebuia sa o iau spre Campulung Moldovenesc -Borsa-Viseu de sus-Sighetu Marmatiei-Baia-Mare. Ah si am intrebat pe cineva care mi-a spus ca doar trec Pasul Prislop si gata . Cred ca nu am stiut eu prea bine la ce ma inham dar oricum am o parere mai buna despre mine ca sofer(nu ma laud ) dupa ce am trecut muntii dintre Bucovina si Maramures .Peisajul de vis nu am cuvinte ....am trecut si prin localitatea Certeze prin care nu-mi puteam lua ochii de la case : :love7: .
cum am terminat cu serpetinele aferente Pasului prislop a venit si mult asteptata furtuna care nu a fost foarte prietenoasa deoarece aveam stergatoaree la maxim si tot nu faceau fata+un pic de grindina tunete si fulgere care brazdau cerul dar care a incetat cand am ajuns la Sapanta

certeze e in tara oasului, e la mine aks
ai fos si prin negresti oas? orasul meu
Oricum finally am ajuns la Baia-Mare care estte in topul meu de orase frumoase pe langa Sfantu' bineinteles :P.Am ajuns seara tarziu in Baia-Mare si am gasit o pensiune asa frumoasa si un restaurant care m-a marcat..(jumatatile stiu de ce) se numeste Corvin parca si e un restaurnat medieval ... :love5:
dela Baia-Mare am plecat spre Bistrita-Targu-Mures-Sighisoara.ne-am oprit la Sighisoara sa dormim pentru ca ori d ecate ori treci prin Sighisoara nu te lasa inima sa nu ramai :) btw au reprezentanta Seat :P
si cam atat! dela Sighisoara am venit acasa...rezultatul a fost ca am facut vreo 1600 de km ,am bagat la un moment dat Printesa "de Magheru" pe niste drumuri in curs de reabilitare si intre niste betoniere de stateam cu inima cat un purice...dar a trecut cu brio :P
ma tineam sa va povestesc plimbarea mea de luni...se pare ca numai azi am reusit ...pooop
My Bmw E90/Nokian Wr G2 / Bosch Xenon Silver/
Ex: My Leon St1/gt1749va turbo/bilstein b12 suspension/borla custom exhaust/wiechers strut bar/revo remap/bbs wheels/aerodynamic body kit

Bubulutza

08 Apr 2009, 10:46

mersi :?
asta il citisem si eu...ideea era daca mai e si altceva..ca sa nu mai zic ca nu o sa fac timp de o saptamana traseul asta in fiecare zi :)

bogy
K.I.D

13 Apr 2009, 10:19

Pentru cei care au drum pe langa Buzau neaparat trebuie sa faca o escala la "Vulcanii noroiosi". E super zone. Parca ai fi pe Marte. E curat, e frumos, e drum asfaltat pana acolo :)
Jegu: Black Leon 1P Sport-Up 2.0 TDI
If you have everything under control, you're driving too slow. Pickup speed!
(ex)Motan | (ex)16 Valve

razmih

17 Apr 2009, 11:04

O lista cu locuri de vizitat in Romania. Lista este copiata de pe un forum de motociclisti si a fost centralizata dupa propunerile userilor de pe forum.

1) Transfagarasan
2) Valea Vaserului (Mocanita)
3) Deva - Zimbrii
4) Eftimie Murgu - La ~20km de Baile Herculane catre Timisoara - (morile de apa)
5) Delta Dunarii
6) Muntii Apuseni - Cetatile Ponorului
7) Lacul Sf Ana
8) Clisura Dunarii
9) Cheile Bicazului
10) Transalpina
11) Neamt - Padurea de Argint (rezervatie Zimbrii)
12) Cetatea Neamtului
13) Hunedoara - Castelul Huniazilor (Corvinestilor)
14) Hateg - Zimbrii
15) Densus - Manastirea Densus, jud. Hunedoara
16) Muntii Retezat - Barajul Tomeasa
17) Deva - Cetatea Devei
18) Muntii Apuseni - Ghetarul Scarisoara
19) Ardeal - Bisericile fortificate
20) Cisnadie
20) Sibiu
21) Sighisoara
22) Capatanenii Pamanteni - Cetatea Poienari, jud. Arges
23) Cheile Sohodolului (20km de Tg. Jiu, drumul catre Baia de Arama)
24) Cetatea Enisala - Enisala, jud. Tulcea
25) Nordul Bucovinei - Manastirile Moldovita,Sucevita, Putna, Voronet si Gura Humorului
26) Padis - Pestera Cetatile Ponorului
27) Cheile Nerei - Lacul Dracului
28) Salina Praid - Joseni - Lacu Rosu - Cheile Bicazului
29) Rezervatie naturala de zimbri (Dâmbovita, Bucsani)
30) Rezervatie naturala de zimbri (39 exemplare) în Padurea Neagra.
31) Vulcanii Noroiosi
32) Sapinta - Maramures, Cimitirul Vesel
33) Culoarul Rucar-Bran cu cheile Dambovicioarei
34) Toplita
35) Muzeul Banatului din Timisoara
36) Iasi - palatul culturii, mitropolia, copou-teiul lui Eminescu, releul bucium (priveliste a orasului iasi de la 500m alt)
37) Poiana Narciselor - Negrileasa jud AB
38) Salina de la Turda si cea de la Praid
39) Valea Ariesului
40) drumul spre Muntele Mic (Caransebes-Borlova-Muntele Mic) -proaspat asfaltat
41) drumul Resita-Anina-Oravita (cu explorarea mai aprofundata a zonei, inclusiv cu o incursiune la paralela 45)
42) Pestera Ursilor
43) Cetatile de la Rupea si Saschiz
44) Cetatea de la Tg. Neamt
45) Cetatea de la Tg-Mures
46) Cheile Sohodolului - undeva pe langa Tg. Jiu
47) Valea Zimbrilor - langa Vama Buzaului in judetul Brasov
48) Cariera de la Rosia Montana
49) Brad - Muzeul Aurului
50) Cheile Siriului
51) Cheile Nerei cu Lacul Bei si Cascada Beusnita
52) Zona Lepsa-Soveja : Cascada Putnei, Rezervatia naturala Cheile Tisitei

Licurici

21 Apr 2009, 18:00

Salutare tuturor!
Intr-adevar, avem o tara frumoasa (se vede si in poze) cu multe locuri de vizitat.
Am si eu nevoie de putin ajutor: peste o luna vreau sa fac un drum de juma' de tara: de la Cernavoda/CT la Toplita/HR si nu stiu ce ruta sa aleg...plecarea este intr-o zi de vineri si pana acum am 3 variante:
1: Cernavoda-Urziceni-Ploiesti-Brasov-Toplita;
2: ...-Slobozia-Buzau-Nehoiu-Sf. Gheorghe-....;
3: ...Buzau-Focsani-Tg. Secuiesc-Tusnad-....
Sunt sofer de putina vreme (jos CFR-u') si nu cunosc drumurile patriei, poate imi da un sfat cineva cunoscator.
Multumesc! si va doresc drumuri frumoase!
Iubeste, uita, iarta, e cea mai frumoasa arta!
Ibiza Red 1.4/85CP
viewtopic.php?f=33&t=2906

cev13

21 Apr 2009, 18:40

Iti propun varianta 2. Este o minunatie sa mergi pa Siriu :wink:
LEON FR eclipse orange 2018
ex:LEON 1.4 2008

Bamse
Moderator

24 Apr 2009, 12:33

si eu zic la fel, tot pe varianta 2.
Ibiza, FR. Black, TDI, Chiptuned
Canalul Clubseat.eu pe Youtube

Licurici

24 Apr 2009, 13:00

Cume soseaua? Imi povestea cineva care a trecut pe acolo (mai demult, ce-i drept) ca e plin de gropi si rup masina. El mi-a recomandat varianta 3.
Ibiza Red 1.4/85CP

Bubulutza

04 Mai 2009, 15:54

drumurile din Harghita sunt extraordinar de proaste... :(
eu am fost prin mai mult locuri in acest judet, care de altfel este foarte frumos - dar la Toplita si mai sus inspre Borsec este "rupt pe fizic" drumul....
daca ai rabdare si un tractor merge...daca nu, cred ca orice ruta ocolitoare este buna :)

Testosul

04 Mai 2009, 16:25

Bubulutza scrie:
drumurile din Harghita sunt extraordinar de proaste... :(
eu am fost prin mai mult locuri in acest judet, care de altfel este foarte frumos - dar la Toplita si mai sus inspre Borsec este "rupt pe fizic" drumul....
daca ai rabdare si un tractor merge...daca nu, cred ca orice ruta ocolitoare este buna :)

Am auzit si eu ca drumurile din zona asta sunt rupte rau....astia nu vor sa le faca decat cand o sa primeasca autonomie... :D :D

francy
Subiect Autor

04 Mai 2009, 17:53

poate se supara zoli pe tine :P
oricum adevarul e ca in harghita si covasna drumurile lasa mult de dorit.
sunt foarte mandra de mine ca am vazut mai mult de jumatate din lista de mai sus. ma gandesc ca ar fi frumos sa reusim la un moment dat sa ne strangem cateva masini sa facem o iesire de un week-end intr-o zona din cele de pe lista.

bogy
K.I.D

04 Mai 2009, 18:38

Propun Cheile Turzii singura rezervatie din tara in care se mai gaseste Usturioi Salbatic si unde inca se mai gaseste Floarea de Colt :D
Jegu: Black Leon 1P Sport-Up 2.0 TDI
If you have everything under control, you're driving too slow. Pickup speed!
(ex)Motan | (ex)16 Valve

Licurici

04 Mai 2009, 19:11

in HR cam rau cu drumurile, intr-adevar. De acolo sunt de origine si ma duc pe la parinti in vizita. Dar pana acolo cum e asfaltu'? prin Siriu? peisajul stiu ca e frumos si de asta si vreau sa merg pe acolo, sa vad cate ceva frumos din tara asta... dar sper sa nu dau peste vre-un drum unde nu se mai vede asfaltu' din gropi :shock: :(
Ibiza Red 1.4/85CP
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 15