Club SEAT CUPRA Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcilor SEAT si CUPRA

• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 20

Duncan
Resident DJ

Re: TOP SPEED - Performantele masinii

11 Dec 2008, 16:36

Ideea este ca dupa remapare creste si turatia maxima pana la care "trage" masina, inclusiv in ultima treapta, lucru care cred ca ar influenta si viteza maxima atinsa...oricum, nu inteleg de unde toata aceasta discutie despre remapare si tuning intr-un thread pur informativ despre viteza maxima atinsa de fiecare cu masina din dotare. Banuiesc ca se poate crea un thread special in acest sens, ceva cu titlul gen "Tuning 4 dummies: nu faceti remapare la masina deoarece nu asta este tuning, ci modificarea suspensiilor, a franelor si a aerodinamicii, parerea mea".
Seat Leon FR TDI | Cylinders: 4 | Power: 46 HP | Maximum Speed: 133 km/h

Night Ride Squad :: powered by ClubSeat.eu

..:: Duncan Jay :: house mixes all the way ::..

Testosul

11 Dec 2008, 20:44

Haideti sa terminam cu off topicul si sa lasam oamenii sa ne spuna despre perormantele masinilor lor.
@bebexman ce ai uitat tu in toata istorisirea pe care ne-ai facut-o (multumim pentru increderea pe care o ai si pentru faptul ca ne consideri diletanti)...este acea rezerva pe care toti constructorii o lasa motoarelor, transmisiei, etc, rezerva care daca este exploatata, nu trebuie modificate la masina si alte parti mecanice.
Si ca o parere de final de Off Topic, e mai bine daca ne documentam indeajuns inainte sa postam ceva, asta pentru aputea sa aducem ceva valoare adaugata acestui forum.

Testosul

11 Dec 2008, 20:51

"si plec putin de la topic stiu ca am vazut undeva pe site ca prin primavare e nu stiu ce tuning day si clubul ar vrea sa mearga cu niste masini, foarte misto dar de ce nu vb cu importatorul sau un dealer sa faca clubul un deal si sa se modifice niste masini clar pe bani dar cu tot ce inseamna asta inculsiv cu garantia pe ce a modificat nu numai pe softul pus de el"

Nu stiu daca te-ai informat, dar in Romania dealerii nu resofteaza masini si nici nu au masini preparate pentru curse (oricare ar fi aceste curse, de strada, VTM, WTC).
Intr-adevar in Spania, Seat are un deal cu MTM Tuning si fac resoftari in mod oficial si cu garantia care se pastreaza.

Off Topic finished. Daca vor mai fi alte posturi in afara subiectului acestui topic, acestea vor fi sterse.

bebexman

11 Dec 2008, 21:52

"@bebexman ce ai uitat tu in toata istorisirea pe care ne-ai facut-o (multumim pentru increderea pe care o ai si pentru faptul ca ne consideri diletanti)...este acea rezerva pe care toti constructorii o lasa motoarelor, transmisiei, etc, rezerva care daca este exploatata, nu trebuie modificate la masina si alte parti mecanice."
da ai dreptate la faza cu rezerva cu toate ca nu stiu daca producatorul a lasat acea marja pt asta
orice piesa cand se proiecteaza si trece la executarea ei se supradimensioneaza in urma unui calcul de rezistenta...
cu informatul nu stiu zau ce sa zic dar daca tu zici ca trebuie sa adaugam valuare la forum incearca sa pui niste linkuri cu info si poate le citesc
si cu informatul dealerul din ro e adevarat nu face asta
dar dupa informatile mele e un pic de criza si nu prea au vandut masini deci cred ca e un moment bun pt a le "forta mana" si poate se gasete o portita
pt MTM Tuning cred ca o saptamana m-am certat cu porsche pana cand seat a zic ca nu e disponibil in toate tarile si ca e doar experimental
si daca imi aduc bine aminte Metrotehnica are niste ibiza preparate
la fel a facut si Colina motors cu focus jeansedition
dar cred ca e mai cool sa mergi pe **** sau **** si sa scrii pe forum
Testosul
poti sa stergi tot ce vrei
SEAT LEON CUPRA 177kW

Testosul

11 Dec 2008, 22:29

Deja am impresia ca vrei sa deschizi un FLAME....ceea ce nu este ok.
De unde ai tras tu concluzia ca toata lumea care posteaza in aceasta arie se da pe autostrada? Esti tu cumva un extrem de pasionat care face DN1A contra cronometru ca sa exerseze viteza in coasta?
Crezi ca esti in masura sa judeci?

Duncan
Resident DJ

11 Dec 2008, 22:49

bebexman scrie:
si doi pt cei care au masina cu softul schimbat
foarte misto ai 2-3-4 cai in plus pe care i-ai folosit ca sa mergi "mai tare pe autostrada"
nu crezi ca era mai misto sa ii alegi pe alt dum unde sa ii si vezi la lucru dar da e corect am doar niste cai in plus nu si alte suspensi, frane, roti directie... care sa ma ajute sa cresc stabilitatea masini si alti parametri

:headbang: Aici ai mare dreptate...rog sarmanii care au 2-3-4 cai in plus obtinuti pe cale artificiala sa se abtina de la a mai posta in acest thread, mergeti naiba si puneti-va suspensii si frane la masina, daca nu ati avut bani de Cupra. La munca, bah!

*post-pamflet

Desi nu are legatura cu thread-ul... CP aia obtinuti in plus nu stiu cati si i-au dorit pentru top-speed, cat mai ales pentru micsorarea timpului de acceleratie (care te ajuta in depasiri, etc). Nemaivorbind de faptul ca este si unul dintre cele mai ieftine elemente de tuning a unei masini, remaparea. Dar na...in loc de 300 euro pentru resoftare, ia luati voi de bagati 3000 euro in frane, suspensie si evacuare...ce mare diferenta?
Seat Leon FR TDI | Cylinders: 4 | Power: 46 HP | Maximum Speed: 133 km/h

Night Ride Squad :: powered by ClubSeat.eu

..:: Duncan Jay :: house mixes all the way ::..

Remus
Membru Fondator
Subiect Autor

11 Dec 2008, 22:55

Hai gata cu offtopicul , asta e un topic pentru performantele masinii .....ce se va posta in afara subiectului va fi sters ! Multumesc
Mercedes Benz A-Class 180 - 2015
Land Rover Freelander 2 /2.2/ 160cp
Ex ; Seat Leon 1.6 102 cp

Despre mine....urasc regulile altora, ador regulile mele...
http://clubseat.hi5.com
http://www.youtube.com/ClubSeatRomania
http://twitter.com/ClubSeatRomania
http://www.facebook.com/pages/Clubseateu-Romania/108874261828

Alexxx
B 90 CEV

14 Dec 2008, 22:30

170 pe ***...si mai avea un pic de talpa :)
traiasca omv carrera 100 :lol:
Ultima oară modificat 13 Ian 2009, 11:35 de către Anonymous, modificat 1 dată în total.
Motiv: Fara locatie
Leon 1P 1.6 with: Pandora BodyKit ~ Barracuda Tzunamee 8.5 x 18" ~ Bi-Xenon ~ Angel Eyes ~ Borla Muffler + double tips ~ Mattig Eyebrows ~ Magnat StreetRacer 3000 ~ Sparco Sport Pedals & Footrest

Imagine

free2ride/Bratko

Re:

15 Dec 2008, 14:00

Testosul scrie:
Eu am mers cu 225km/h(pe vitezometru) pe A1, nu i-am dat mai mult din motive familiale :lol:

Ei vezi, si pe mine ma "certai" in legatura cu viteza legala. :)

200 km/h cu Bunicelu'.Nu i-am dat mai mult de frica sa nu sara tabla... :D
Fiat Stilo 1.6 16V '02...teapan!
Centura de siguranta este ca o fata atragatoare.Imbratiseaz-o... cu dragoste.

marian_iam
V.I.P.

15 Dec 2008, 14:10

toti am facut chestia asta si vrem sa ne laudam... dar din pacate am incalcat niste reguli de circulatie si asta nu e bine! si nu e motiv de lauda!
Si nu caut sa-ti demonstrez, era o simpla figura, deci nu ma lua-n nume de rau ca te iau in ..... brate!!!
Noi ... Bem, Fumam, Tusim, Ranjim ... asta facem pana murim ...
Opel Astra GSI
Ceasuri Barbatesti de de Dama http://www.casaceasurilor.ro

BIG MAX
BESTIUȚA

16 Dec 2008, 00:16

Grasul meu a mers 170 și ceva catre 180 nu autostrada ci pe *** între *** și ****.MULȚUMIT! Ce sa vreau mai mult de la 1.4/16v...și pe drumurile din Romania :) VĂ ȚUC!
Imagine
Ultima oară modificat 13 Ian 2009, 11:36 de către Anonymous, modificat 1 dată în total.
Motiv: Fara locatie
LEON 1.4/16 V

The teacher
Profesoru

16 Dec 2008, 17:57

Propun , ca de aici inainte sa nu mai scriem unde s-a obtinut performanta , cred ca e inutil, ci topul atins , asta e clar rostul acestui topic, scurt si la obiect , si ca fapt divers , eu cu a mea resoftata nu am reusit sa sar de topul obtinut si fara resoftare , limitarea este data pur si simplu din faptul ca ajungi in zona rosie a turometrului si nu mai ai ce sa bagi , si in ce , doar dac nu aveti si o soba la voi ca sa mai bagati niste lemne pe foc.................

a_ionut

17 Dec 2008, 08:31

Tu si inainte de soft si dupa la viteza maxima ajungi in zona rosie?
Pentru ca eu inca fara chip ajung la 173 exact cat da producatorul dar mai am ~700rpm pana la rosu.
Seat Leon 1p

The teacher
Profesoru

17 Dec 2008, 09:32

a_ionut scrie:
Tu si inainte de soft si dupa la viteza maxima ajungi in zona rosie?
Pentru ca eu inca fara chip ajung la 173 exact cat da producatorul dar mai am ~700rpm pana la rosu.

In general , cat timp ai rezerva pana la limita de turatie , poti urca in viteza dar nu f. mult

grecutzu2005

22 Dec 2008, 12:09

Am si eu o intrebare pentru cei care au cupra.
Eu am o cupra stoc si am ajuns la 266 267 de km. mai mult nu a vrut nici moarta. dar chestia este alta de la 240 pana la 266 parca se blocase acu de la vitezometru de abea am tras pana la 266 cred ca mi-au trebuit vreo 3 4 minute daca nu ma insel.
Aici m-a cam dezamagit sa spun putin masinuta. Cred ca este limitata pentru ca pedala mai aveam.
A putut cineva depasi acea viteza?
Λέω aυτa κaι είνaι τρελa!
SEAT CUPRA 2.0 TFSI 240 HP
www.JustClassics.ro
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 20