Club SEAT CUPRA Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcilor SEAT si CUPRA

alindonose
Subiect Autor

seat leon stylance

24 Mar 2008, 11:07

Salutare tuturor ! Sunt un nou membru al acestui forum si am nevoie de putin ajutor din partea voastra a posesorilor de seat leon .Vreau sa achizitionez un leon stylance 2.0 tdi 140 cp galben expus in showroom-ul din arad .Masinuta are in plus fata de standard comenzi audio pe volan + 8 difuzoare , geamuri fumurii .Acum intrebarea : este o masina buna ?(stabilitate , fiabilitate ,consum ... etc)M-am documentat eu putin dar parerile voastre sunt cele mai reale si cu siguranta ma vor ajuta mai mult . In comparatie cu alte masini din aceasta clasa , ce parere aveti ? cum sta fata de "concurenta" ?Astept orice informatii din partea voastra .
Va multumesc !!!

b_13_wrc

24 Mar 2008, 14:08

Salut si bine ai venit pe forum......Eu am masina de 3-4 luni si am parcurs aproape 10.000 km in care nu am ce sa-i reprosez dar ce este adevarat nu ai cum sa-ti dai seama de fiabilitatea unei masini la km astia......eu am cumparat masina dupa ce am vazut cum merge la un prieten care o avea de 1 an si nu a avut nici o pb cu ea.....eu zic sa cumperi acel leon pt ca nu vei fi dezamagit mai ales ca este un motor bun cel de 140cp. Bafta
SEAT LEON CUPRA 2.0 TFSI

alindonose
Subiect Autor

24 Mar 2008, 14:48

Mersi pentru incurajare dar cum spuneam , vreau niste pareri mai la subiect(fara suparare).Sa zicem ca 90 % sunt hotarat pe leon dar .... mai multe informatii nu strica niciodata.E o masina ok pentru mine din toate p.d.v. , e pe gustul meu doar ca mai lipseste acel "ceva"(putin sprijin din partea altor posesori)ca sa fac achizitia.Dupa cum bine se stie , forumurile sunt foarte bune pentru a-ti forma o parere reala despre un lucru anume.Drept urmare astept in continuare pareri sau sugestii .Am condus leonul (test drive) si e ok dar dupa un test nu poti afirma ca masina sta bine pe drum , e fiabila , consum ok , etc .Pentru asta este nevoie de ceva km pe scaunul leului ! :)

a_ionut

24 Mar 2008, 14:55

Eu am varianta reference din octombrie 2007, pana in prezent 25.000 km si nici o problema(mers in service la revizie si inca o data pentru un proiector si o siguranta arse)
Intrebai de concurenta. Eu am mai avut ca variante focus/bravo/ceed/mazda3/golf/astra
Focus a picat la lipsa de discuri spate si pentru faptul ca era incomod, scaune ca taburetele din bucatarie, fara forma, iar pe stoc nu aveau decat sedanul.
Bravo a picat la stabilitate si spatiu interior, fiind foarte prost gandit interiorul.
Mazda-nu am avut bani deajuns si la dealer am fost tratat cu fundul
Ceed-ofera multe dar nu m-am putut baza pe calitatea kia
Golf-ofera mai putine in aceeasi bani decat un leon si ca design e clasic
Astra-masina cu probleme, tratat ca ultimul om la dealer.
Seat Leon 1p

Cosmin
Admin

24 Mar 2008, 16:09

alindonose scrie:
Dupa cum bine se stie , forumurile sunt foarte bune pentru a-ti forma o parere reala despre un lucru anume.

Din contra, forumurile NU sunt bune pentru a-ti forma o parere despre un lucru. Forumurile sunt bune la obtinerea de impresii strict personale referitoare la o anume experienta. Punct. Cati propietari de Leon, atatea experiente. Plus ca fiind vorba de un forum Seat, nimieni nu o sa zica mai nimic despre dezavantaje. Nici eu n-o s-o fac.
Sfatul sincer pe care ti-l dau e urmatorul: nu compara experientele altora pentru a ajunge la un numitor comun. Achizitionarea unei masini e o chestiune extrem de subiectiva. Cand o sa te insori ce o sa faci, o sa intrebi tot blocul daca le place viitoare ta sotie? Evident ca NU. E o analogie extrem de sugestiva in opinia mea.
Asa ca, du-te la dealer, inchide-ti mobilul, urca-te in masina, eventual roaga-l sa ti-o lase cateva ore prin oras la o plimbare. Nu compara date despre motoare si dotari optionale, nu e inca momentul. Nu forta masina, nu ii da in gura sa "vezi cat baga la ora". Mergi incet...si vezi cum te simti in ea. E feelingul pe care il cauti? Intra intr-o parcare...se uita lumea la tine? Simti ca asta e masina care te completeaza? Uita-te la culoarea indicatoarelor, testeaza functiile masinii, urca-te pe locul din spate, vezi daca iti incape snowboardul sau cainele in portbagaj. Analizeaza bine masina, o sa-ti fie ca o a doua casa.
Daca facand toate chestiile astea nu ti s-a ridicat parul pe mana si esti la fel de neimpresionat ca o femeie de 90 de ani in fata unui cosciug, atunci masina asta NU e pentru tine. Nu iti place acum si n-o sa-ti placa niciodata.
In schimb daca dupa toate chestiile de mai sus vrei sa dormi in ea sau vrei sa o iei cu tine in casa, e momentul sa te gandesti la motorizari si eventual niste dotari in plus fata de cele de serie. Alta mare bataie de cap..dar sunt convins ca o sa te descurci si singur.
Multa bafta!
Imagine

MKM Autotechnik - Service auto multibrand Click pt. Detalii si imagini

DIY Info Leon 1P / Altea 5P Click pt. Detalii si imagini

alindonose
Subiect Autor

24 Mar 2008, 16:41

ghita_celofan scrie:
alindonose scrie:
Dupa cum bine se stie , forumurile sunt foarte bune pentru a-ti forma o parere reala despre un lucru anume.

Din contra, forumurile NU sunt bune pentru a-ti forma o parere despre un lucru. Forumurile sunt bune la obtinerea de impresii strict personale referitoare la o anume experienta. Punct. Cati propietari de Leon, atatea experiente. Plus ca fiind vorba de un forum Seat, nimieni nu o sa zica mai nimic despre dezavantaje. Nici eu n-o s-o fac.
Sfatul sincer pe care ti-l dau e urmatorul: nu compara experientele altora pentru a ajunge la un numitor comun. Achizitionarea unei masini e o chestiune extrem de subiectiva. Cand o sa te insori ce o sa faci, o sa intrebi tot blocul daca le place viitoare ta sotie? Evident ca NU. E o analogie extrem de sugestiva in opinia mea.
Asa ca, du-te la dealer, inchide-ti mobilul, urca-te in masina, eventual roaga-l sa ti-o lase cateva ore prin oras la o plimbare. Nu compara date despre motoare si dotari optionale, nu e inca momentul. Nu forta masina, nu ii da in gura sa "vezi cat baga la ora". Mergi incet...si vezi cum te simti in ea. E feelingul pe care il cauti? Intra intr-o parcare...se uita lumea la tine? Simti ca asta e masina care te completeaza? Uita-te la culoarea indicatoarelor, testeaza functiile masinii, urca-te pe locul din spate, vezi daca iti incape snowboardul sau cainele in portbagaj. Analizeaza bine masina, o sa-ti fie ca o a doua casa.
Daca facand toate chestiile astea nu ti s-a ridicat parul pe mana si esti la fel de neimpresionat ca o femeie de 90 de ani in fata unui cosciug, atunci masina asta NU e pentru tine. Nu iti place acum si n-o sa-ti placa niciodata.
In schimb daca dupa toate chestiile de mai sus vrei sa dormi in ea sau vrei sa o iei cu tine in casa, e momentul sa te gandesti la motorizari si eventual niste dotari in plus fata de cele de serie. Alta mare bataie de cap..dar sunt convins ca o sa te descurci si singur.
Multa bafta!

Da , asa e ai dreptate asta urmaream eu de fapt pareri si opinii despre leon din partea posesorilor(scuze pt exprimarea eronata).Referitor la ce ai zis mai departe cam asa e s-a ridicat rau paru' pe manute :D .Dupa cum spuneam imi place si o vreau , singurul lucru care nu l-am aflat este fiabilitatea masinii si costurile reviziilor .Fara suparare eu ceream doar niste pareri despre leon , nu vroiam polemici dar prin faptul ca ai fost foarte "hotarat"in exprimare o sa inteleg ca masina e ok.Vis-a-vis de punctele slabe , nu vad de ce nu s-ar discuta si acestea daca exista .In fond este alegerea fiecaruia dupa cum ai spus si tu .Oricum multumesc mult pentru raspunsul tau .

Cosmin
Admin

24 Mar 2008, 19:17

Daca iti place masina si te simti bine in ea, IA-O. Nu te gandi ca reviziile si piesele originale sunt destul de scumpe comparativ cu alte marci, nu te gandi ca nu prea ai vizibilitate in curbe din cauza montantului, ca noaptea nu prea vezi sa mergi cu spatele, ca receptia radio lasa de dorit, ca conexiunea ipod nu afiseaza pe display tag-urile id3, astea sunt lucruri secundare pe care unii le pot considera puncte slabe, puncte pe care oricum o sa le descoperi daca o cumperi.
Te-am inteles perfect, vroiai niste pareri despre Leon. Eu incercam sa-ti explic ca parerile posesorilor nu ar trebui sa aiba vreo importanta pentru tine din punctul de vedere al alegerii. Cel putin din punctul meu de vedere, masina ar trebui sa o alegi singur-singurel, fara sa intrebi pe nimeni. Ca discutii ulterioare si ca elemente de noutate pe care ai posibilitatea sa le aflii, da, un forum te poate ajuta. Dar repet, nu si in privinta alegerii. Si o sa-ti mai dau cateva argumente. Daca te uiti pe forum, atat pe asta cat si pe altele, o sa vezi ca in 90 % din cazuri posesorii discuta de MOTORIZAREA aleasa si nu de masina in general, ca aspect. Si de aici nspe mii de discutii..nu-ti lua diesel ca face urat motorul, nu lua benzina ca o sa consume mult, nu lua motorul de 1.4 ca e lenes, nu lua cupra ca e prea scump si puternic si te-nfigi cu el in primul copac etc. Sunt de acord si e perfect adevarat ca o masina, oricare ar fi ea, are parti bune si parti rele, dar TOATE sunt discutate in mod subiectiv. Cu alte cuvinte, ce nu ii place unuia, altuia i se pare culmea excelentei si invers.
Personal mi-am cumparat toate masinile de pana acum pe criteriile astea: n-am intrebat pe nimeni nimic, le-am analizat din punct de vedere al designului, am anticipat ce vreau sa fac cu ele (sa car saci de cartofi, sa-mi duc nevasta la coafor etc), m-am dus in showroom, m-am incuiat in masina, am luat-o la o tura prin oras, m-am incuiat iar in ea si dupa 15 minute am stiut daca o iau sau nu. N-am intrebat nici de pret, nici de dotari, nici de optionale pana in momentul in care m-am hotarat sa o cumpar. Dar repet, asta sunt eu. Am povestit toata chestia asta in ideea in care iti va fi utila experienta mea, si te rog sa ma crezi ca nu vreau sa creez nici un fel de polemica. Pur si simplu am prezentat o opinie, care poate fi buna sau rea, depinde cum privesti lucrurile.
Imagine

MKM Autotechnik - Service auto multibrand Click pt. Detalii si imagini

DIY Info Leon 1P / Altea 5P Click pt. Detalii si imagini

alindonose
Subiect Autor

25 Mar 2008, 11:42

Am revenit.Aseara am mai fost vreo ora cu masinuta la plimbare , am studiat-o indelung si concluzia :O CUMPAR .Ca dotari este vorba de ce am scris mai sus : motor 2.0 diesel , 140 cp , stylance , galbena , in plus fata de dotarile standard care le stiti si voi are comenzile audio pe volan+8 difuzoare , geamuri fumurii .Am obtinut si un discount semnificativ (zic eu) de la dealer-ul de aici din arad 20825 euro pret final cu tot cu taxe (masina fiind la 22300) + presuri originale seat (aprox 50 euro / set ) gratis Sunt foarte multumit si abia astept sa intru in posesia ei , cam peste 5 zile pentru ca o iau pe firma (leasing).Sper ca am facut o alegere buna ! Revin cu alte comentarii dupa ce o voi avea si bineinteles cu poze !

Remus
Membru Fondator

25 Mar 2008, 12:13

Felicitari pentru alegere !!! :wav:
Mercedes Benz A-Class 180 - 2015
Land Rover Freelander 2 /2.2/ 160cp
Ex ; Seat Leon 1.6 102 cp

Despre mine....urasc regulile altora, ador regulile mele...
http://clubseat.hi5.com
http://www.youtube.com/ClubSeatRomania
http://twitter.com/ClubSeatRomania
http://www.facebook.com/pages/Clubseateu-Romania/108874261828

el_ovy
HVN

25 Mar 2008, 12:14

Felicitari pentru decizie! Te asteptam cu poze dupa ce o sa intrii in posesia ei. S-o stapanesti sanatos! :wink:
Seat Leon (1P) 2008 1.6 102cp Candy White

ace117
Membru Fondator

25 Mar 2008, 13:26

Bravo! :D
Buna alegere! :wink:
Sa ai multa bafta cu masina ta!
Si asteptam poze la rubrica de prezentare!
VW TIGUAN TRACK & AVENUE "THE BIG FOOT" 210 CP/450 Nm - CFT stg1
EX - SEAT LEON FR "THE STEALTH KNIGHT" 218 CP/453 Nm - RBN stg1

Imagine Imagine

adrian1

25 Mar 2008, 15:24

Felicitari! Bafta cu masina!
Ce dealer ai in arad? Todorut?
Oriunde merg si orice fac, in fata vad doar rosu-alb / Sufletul meu e colorat, in alb si rosu, rosu-alb !
SOLO DINAMO!
-------------------------------------------------
Leon 1,4 100 cai frumosi :P, Candy White& Beautiful

alindonose
Subiect Autor

25 Mar 2008, 15:56

adrian1 scrie:
Felicitari! Bafta cu masina!
Ce dealer ai in arad? Todorut?

Multumesc tuturor !
Da in arad este Todorut International , doar showroom , service la Timisoara.Dar e ok sunt doar 50 km :)

adrian1

25 Mar 2008, 15:59

ii stiu ca de la ei am luat cordoba si sapt viitoare merg la TM sa iau Leonul:) sper sa ajunga...
Btw eu sunt de loc din RESITA :) si am facut scoala in Tm si am prieteni in Arad.
Oriunde merg si orice fac, in fata vad doar rosu-alb / Sufletul meu e colorat, in alb si rosu, rosu-alb !
SOLO DINAMO!
-------------------------------------------------
Leon 1,4 100 cai frumosi :P, Candy White& Beautiful

alindonose
Subiect Autor

25 Mar 2008, 16:35

adrian1 scrie:
ii stiu ca de la ei am luat cordoba si sapt viitoare merg la TM sa iau Leonul:) sper sa ajunga...
Btw eu sunt de loc din RESITA :) si am facut scoala in Tm si am prieteni in Arad.

Poate ne vom vedea prin arad sau timisoara daca zici ca ai amici pe acolo.Eu cam 2 zile pe saptamana sunt la timisoara(jobu' bata-l vina).Ce leon iei ?daca nu sunt indiscret si la ce bani ?