Club SEAT CUPRA Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcilor SEAT si CUPRA

Claudiu
Subiect Autor

Schimbare permis auto

04 Mar 2008, 14:57

Trebuie sa imi schimb Permisul de Conducere (expira luna asta).
Poate stie cineva ce acte trebuiesc :D si daca mai trebuie fisa medicala.

Pe site la prefectura zice:
A. eliberarea unui nou permis de conducere se efectueaza, in conditiile legii, in baza urmatoarelor documente:
- actul de identitate ( carte de identitate, buletin de identitate sau carte de identitate provizorie in original si copie );
- fisa detinatorului permisului de conducere, completata prin dactilografiere;
- permisul de conducere a carui preschimbare se solicita in original, daca acesta exista;
- dovada achitarii taxelor, prevazute de lege, aferente preschimbarii permisului de conducere;
- fisa medicala tip din care sa rezulte ca este apt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie, daca solicitarea preschimbarii s-a facut dupa expirarea valabilitatii administrative a permisului de conducere;
- in cazul schimbarii numelui documentul care atesta acest lucru in original si copie
- in cazul pierderii. furtului sau distruglrea, titularul permisului de conducere trebuie sa declare in cel mult 48 de ore de la constatare, autoritatii emitente si sa solicite eliberarea unui nou permis de conducere;

Florin&David
JAF

26 Mai 2008, 11:02

L-am preschimbat eu zilele trecute, deoarece am schimbat domiciliul si implicit si CI.
Iti trebuiesc urmatoarele:

- dovada plata CEC suma 50 ron
- fisa speciala pentru carnet, se copleteaza prin apropiere acolo unde vrei sa il preschimbi si costa 15 ron
- una bucata poza tip pasatort, care va fi atasata pe fisa
- copie CI + originalul sa il ai la tine pentru ridicare carnet

Intri la birou sa depui actele, faci o poza digitala si dupa 2 ore mergi sa ridici carnetul nou.
Bafta.
FIAT 500 - 1.4/100 CP, CT 74 REA
CUPRA R - 2.0/300+ CP, CT 50 DAB

razmih

26 Mai 2008, 13:44

una bucata poza tip pasatort, care va fi atasata pe fisa :scratch:

cum adica poza, eu nu am dus nicio poza si asta in aprilie

PapaGiorgio
D U D U

26 Mai 2008, 14:17

Din cate imi aduc aminte (anul trecut am schimbat permisul ca se facusera 10 ani de cand il aveam) poza se face acolo, la Politie.
Seat Leon Reference, 1.4/85 CP, 2008, Galben, PH-78-RDC

Soche
E L F

26 Mai 2008, 18:23

da poza ti-o fac ei, tu trebuie sa platesti doar taxele si sa ai complectate formularele si sa ai copiile necesare.

Apropo nu trebuie facute si analizele la schimbarea permisului?
Seat Ibiza 1.4 TDI 70 cp, emocion red -> viewtopic.php?f=33&t=671&start=0

PapaGiorgio
D U D U

27 Mai 2008, 07:11

Soche scrie:
da poza ti-o fac ei, tu trebuie sa platesti doar taxele si sa ai complectate formularele si sa ai copiile necesare.

Apropo nu trebuie facute si analizele la schimbarea permisului?

Eu nu le-am facut, am impresia ca daca nu depasesti termenul de valabilitate nu le faci...parca asa imi aduc aminte.
Seat Leon Reference, 1.4/85 CP, 2008, Galben, PH-78-RDC

razmih

27 Mai 2008, 09:54

Fisa medicala se face numai in cazul in care preschimbarea se face dupa ce vechiul permis a expirat. Orice preschimbare in "termenul de valabilitate" nu solicita fisa medicala.

Florin&David
JAF

29 Mai 2008, 19:43

Corect.
Daca nu ai poza te "executa" baietii acolo.
Cei care-ti fac si fisa.
La politie este altceva. Aceea este digitala si se ataseaza direct pe permis.
Eu il am facut de 15 zile.

Vizita medicala nu se face la preschimbare.
Toata lumea merge pe chestia asta si il "uzeaza" putin mai mult pentru al preschimba inainte de expirare si sa scape de vizita medicala.
Nu stiu cati ar mai lua permisul .............. :D
FIAT 500 - 1.4/100 CP, CT 74 REA
CUPRA R - 2.0/300+ CP, CT 50 DAB

luci&dana
VIP

14 Aug 2008, 15:58

am schimbat permisul. totul a durat 2 ore...si acum am permis nou. l-am schimbat si eu inainte de expirare tocmai pentru a nu mai face vizita medicala. toata afacrea a costat 70 lei. 50 lei taxa la CEC si 20 de lei dosar si poze
Seat Ibiza 1.4 16V 86 CP

În jurul nostru se afla unii oameni care îsi traiesc viata parca numai cu singurul scop de a ajunge la capatul ei.
NU Viteza ucide!!! INCONSTIENTA, PROSTIA, LIPSA DE EXPERIENTA, NEATENTIA, TERIBILISMUL ucide!

http://www.youtube.com/watch?v=m5fsEHeZ1I4