Club SEAT CUPRA Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcilor SEAT si CUPRA

marian_iam
V.I.P.
Subiect Autor

Instalare turbina Leon 1m

27 Feb 2008, 13:45

bunnn...
mi-a zis un amic ca as putea pune o turbina pe al meu motor!
motorul este mic mic mic... 1.6L 8V. 100cp
acuma... intreb si eu ca ..... nestiutorul....se poate?
ce schimbari implica? cat dauneaza motorului? si cat de scump ajunge?
Eu unul nu prea cred ca se poate!
astept si eu parerile voastre! si mai ales pe cele ale cunoscatorilor!
multam!
Si nu caut sa-ti demonstrez, era o simpla figura, deci nu ma lua-n nume de rau ca te iau in ..... brate!!!
Noi ... Bem, Fumam, Tusim, Ranjim ... asta facem pana murim ...
Opel Astra GSI
Ceasuri Barbatesti de de Dama http://www.casaceasurilor.ro

bbm

Re: turbina

27 Feb 2008, 14:17

marian_iam scrie:
bunnn...
mi-a zis un amic ca as putea pune o turbina pe al meu motor!
motorul este mic mic mic... 1.6L 8V. 100cp
acuma... intreb si eu ca ..... nestiutorul....se poate?
ce schimbari implica? cat dauneaza motorului? si cat de scump ajunge?
Eu unul nu prea cred ca se poate!
astept si eu parerile voastre! si mai ales pe cele ale cunoscatorilor!
multam!

nici eu nu cred ca se poate sau daca o faci, o sa te coste lejer un 3000 4000 euro - fara sa schimbi internele motorului si sa cistigi nu mai mult de 50-60 cai; si crede-ma, treaba nu e simpla, gindestete ca turbina trebuie alimentata / unsa cu ulei , apa deci de undeva din motorul tau sa iasa un furtun care sa alimenteze turbina si apoi si retur........galeria de evacuare , down pipe, injectoare, bujii, de obicei se schimba garnitura de chiulasa astfel incit sa micsorezi raportul de compresie, intercooler, dump valve....sint doar citeva care mi trec prin cap la o prima gindire; si inca ceva, eu personal nu cred ca este o treaba usoara iar in romania nu stiu daca cineva a mai facut asa ceva pe un motor ca al tau deci experienta zero; dar asta nu inseamna ca nu poti incerca (adica cobai) si daca se topeste motorul o iei de la capat, etc pina reusesti.....

PS: cit crezi ca iei pe masina daca o vinzi si cit crezi ca te costa diferenta pina la una de 1.8T?
leon cupra R & IHI VF 34 powered by SKN tuning

marian_iam
V.I.P.
Subiect Autor

27 Feb 2008, 14:41

multam mult bbm...
banuiam ca e putin cam imposibil....
ar fi o idee vinzarea si achizitionarea unei masini cu 1.8T... dar momentan money nema!
multam inca odata!
Si nu caut sa-ti demonstrez, era o simpla figura, deci nu ma lua-n nume de rau ca te iau in ..... brate!!!
Opel Astra GSI

marian_iam
V.I.P.
Subiect Autor

27 Feb 2008, 14:53

ee... da un compresor...??? ar fi mai accesibil??? din toate pct de vedere?
montaj, pret, ... etc ...?
Opel Astra GSI

bbm

27 Feb 2008, 16:10

marian_iam scrie:
ee... da un compresor...??? ar fi mai accesibil??? din toate pct de vedere?
montaj, pret, ... etc ...?

sincer, nu am auzit de asa ceva pe motorul tau dar cine stie, incearca sa cauti desi mare diferenta nu este (ma refer ca si costuri)

Puffy

27 Feb 2008, 16:19

Mariane, daca tot vrei sa o faci avion... de ce nu cauti pe net, un motor de Cupra R??? il reconditionezi si tu, poate iesi mai bine.... Parerea mea...

marian_iam
V.I.P.
Subiect Autor

27 Feb 2008, 17:10

eu as vrea sa o fac...da la banii care costa...mai degraba...vb lui bbm...o vand mai strang din buci si-mi iau alta...
dar deocamdata....raman cu asta!
Opel Astra GSI

bbm

27 Feb 2008, 18:17

Puffy scrie:
Mariane, daca tot vrei sa o faci avion... de ce nu cauti pe net, un motor de Cupra R??? il reconditionezi si tu, poate iesi mai bine.... Parerea mea...

iar nu este mare combinatie, trebuie motor + cutie + planetare + evacuare + ECU si apoi suspensie si frine daca vrei sa ramii in viata; daca mai vorbim si de mers la rar si omologat......alti bani alta distractie

PS: ca sa nu mai vorbim de adaptarile si modificarile care se fac ca sa incapa / fixat totul la fix

Ciclistu
Rares

27 Feb 2008, 20:50

Daca nu te multumeste puterea motorului, vinde masina si i-ati un cupra R, nu te apuca de modificat pt. ca vei realiza ca nu merita, iti trebuie un kit complect de turbo si cine stie cum va fi, eu unul nu am auzit pe nimeni sa pune turbo pe vreun seat de 1,6, cat despre compresor, nu stiu ce sa zic, din cate stiu, unul nou ii undeva la 1000 de euro.
VW Bora 1.9 TDI 131 CP

marian_iam
V.I.P.
Subiect Autor

27 Feb 2008, 21:31

iti dai seama ca nu ma apuc sa fac "prostii"
mi-a zis un amic ca as putea pune asa ceva....
mi am imaginat ca e munca enorma si satisfactie nu prea... adica e putin cam imposibil.... si ca oricum nu se merita...
asa ca ....mai bine fac ce fac.... si strang din buci...strang bani...si mi iau ceva mai puternic...
poate peste ceva ani.... deocamdata...raman la 1.6 ....motor stock!
Opel Astra GSI

STORM

07 Mar 2008, 08:40

se poate pune turbo. Dar costurile la care te-ar duce ar fi f mari si nu s-ar mai merita. Un chip, admisie directa si o evacuare din serpi si o sa fie ok ;)

bbm

07 Mar 2008, 10:20

stormbreaker scrie:
se poate pune turbo. Dar costurile la care te-ar duce ar fi f mari si nu s-ar mai merita. Un chip, admisie directa si o evacuare din serpi si o sa fie ok ;)

cam cite mii de euro costa toate astea? crezi ca o sa cistige mai mult de 15 cai?

STORM

07 Mar 2008, 10:40

pai dc pui un kit turbo turbonetics numai numai 15 cai castigi ? ajunge pe la 5500$. Hai sa iti dau un exemplu : Nissan 350Z ...Stock HP: 287 HP, New HP: 450HP si 8.5psi 163HP gain. Este un kit complet cu tot ce trebuie ( BOV, intercooler, wastegate, high-flow air filter...) deci concluzia o trageti si voi. Oricum este un kit turbo cu performate medii ... sunt alte firme f cunoscute cu kituri de competitie

meme

07 Mar 2008, 10:54

lol - ai idee ce motor are 350z ? nimeni nu a spus ca dintr-un kit de turbo nu castiga cai - doar ca raportul final performante/costuri nu este ok.

Puffy

07 Mar 2008, 10:54

Exact TURBO iti mai trebuie tie, in rest le ai pe toate... vezi intai ce faci cu vopseaua, cu niste amortizoare ca e asa ridicata ca nu se vede stikerul....
Nu uita de consum... fa-i ceva... ca te rupe 17-18 in bucuresti nici cupra nu consuma... si are motor de 2.0 TFSi
Lasa turbina ca nu prea mai ai ce sa scoti din motorul de 1.6l, 8v al tau. Parerea mea.