Club SEAT CUPRA Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcilor SEAT si CUPRA

marian_iam
V.I.P.

28 Aug 2008, 08:13

alte chestii

De exemplu, un sofer este amendat de catre un agent de circulatie, mult prea zelos, ca a depasit linia continua. Amenda legala prevazuta de legea care reglementeaza circulatia pe drumurile publice este de 225 de lei, echivalentul a 4,5 puncte amenda si 6 puncte de penalizare.

Dupa constarea contraventiei de catre agentul de circulatie, acesta are obligatia sa va intrebe daca aveti de facut observatii. Sfatul ar fi sa spuneti ce anume observatii aveti de facut, cea mai des folosita de foarte multa lume este urmatoarea “constatarea nu corespunde adevarului” care trebuie mentionata de politist.

Urmatorul pas legal care trebuie facut de politist este sa va intrebe daca doriti sau nu sa semnati procesul verbal si sa luati un exemplar.

Putina lume stie ca ordonanta de urgenta a Guvernului 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, lasa multe portite pentru ca amenda sa nu mai fie achitata niciodata.

Daca soferul depistat ca a incalcat Codul Rutier refuza sa semneze procesul verbal, agentul este obligat sa aduca un martor, cu care, atentie, se va putea face doar dovada refuzului de catre conducatorul auto de a semna procesul verbal si a primi un exemplar, nu de atestare a savarsirii contraventiei.

In fata acestei situatii, procesul verbal va fi trimis la domiciliul soferului, unde trebuie sa ajunga in maxim de 30 de zile. Articolul 27 din OUG 2/2001, prevede ca una din cele doua posibilitati de comunicare a procesului verbal va fi prin posta, cu confirmare de primire. Acest lucru presupune ca destinatarul / soferul sau pietonul trebuie sa semneze de primire a procesului verbal. Daca nu este acasa sau daca locuieste la alta adresa decat cea din buletin o perioada de zece zile sau pur si simplu nu merge la Posta sa ridice procesul verbal si sa semneze, documentul va fi trimis inapoi la Politie. Posta pastreaza corespondenta vreme de 10 zile.

In acest caz Politia Rutiera fie retrimite documentul prin Posta fie aplica cea de-a doua varianta de comunicare prevazuta de acelasi articol 27, “prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces verbal semnat de cel putin un martor”.

Portita legala de scapare care se afla in Ordonanta 2/2001, este prevazuta de art. 14. Acest articol stabileste ca “executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii” (adica data cand a fost scris / intocmit de politist).

Cu alte cuvinte, daca Politia nu poate face dovada ca v-a comunicat procesul verbal in termen de 30 de zile, sub semnatura dvs., amenda de 225 de lei nu mai poate fi executata de catre Directia Finantelor Publice.
Si nu caut sa-ti demonstrez, era o simpla figura, deci nu ma lua-n nume de rau ca te iau in ..... brate!!!
Noi ... Bem, Fumam, Tusim, Ranjim ... asta facem pana murim ...
Opel Astra GSI
Ceasuri Barbatesti de de Dama http://www.casaceasurilor.ro

CaTaLinZIF
Enigmatic

28 Aug 2008, 11:56

super tare....multe chestii misto care nici nu-mi treceau prin cap...
Leon 2.0 TDI Stylance. Magico Black. SV-77-ZIF

Matrixu

07 Noi 2008, 13:46

pai..ai parcat pe trecerea de pietoni si ai luat amenda pentru asta. ce este anormal in aceasta poveste?
Leon Mk2 BXE 1.9 tdi 105cp 2007 crono yellow
http://www.youtube.com/watch?v=GcfwBzFdRQ4

zeusik
Nashul

07 Noi 2008, 13:54

Anormal este faptul ca de aproape 2 ani de cand stau eu acolo,nu am vazut la nici o masina care era parcata in acealasi loc,amenda in geam, si crede-ma k nu cred k acel loc a stat mai mult de 30 de minute gol.Deci toti parcheaza acolo.de ce nu i-au toti amenda??????
"În viață risipim ani, iar la moarte cerșim clipe"
Leon 1M Last Edition - 1.9 TDI PD (AXR) - 2006
EX: Seat Cordoba 1.4 75 cp - 2004 - custom made

Matrixu

07 Noi 2008, 14:49

asa si? e pe principiul eu imi iau amenda cu 70km/h si ia uite cati vitezomani sunt pe langa mine. Iei de ce nu iau?
Leon Mk2 BXE 1.9 tdi 105cp 2007 crono yellow

http://www.youtube.com/watch?v=GcfwBzFdRQ4

Testosul

07 Noi 2008, 14:52

Eu deja nu mai vad rostul acestui topic...ideea este clara...niciodata Politia nu o sa poata sa aiva resurse astfel incat sa prinda toti contravenientii sau infractorii....asa e regula...acum ai fost tu, maine poate sa fie oricine altcineva.

razmih

07 Noi 2008, 16:00

Daca nu te cheama sa iti ofere dreptul la mentiuni procesul de constatare este nul din start. Conform legislatiei privind contraventiile ai dreptul la mentiuni, acest drept incalcat atrage anularea de drept a procesului de constatare. Acesta este si cazul proceselor de constatare venite in urma sesizarilor camerelor de radar fixe.

razmih

07 Noi 2008, 16:10

ORDONANTA nr. 2 din 12 iulie 2001 (*actualizata*)
privind regimul juridic al contraventiilor
(actualizata pana la data de 27 aprilie 2007*)

ART. 16
(7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.

marian_iam
V.I.P.

07 Noi 2008, 16:39

zusik ... foloseste si tu functia "CAUTARE".
mai este deschis in topic la LEGISLATIE exact cu acelasi titlu!
Si nu caut sa-ti demonstrez, era o simpla figura, deci nu ma lua-n nume de rau ca te iau in ..... brate!!!
Opel Astra GSI

ace117
Membru Fondator

07 Noi 2008, 21:36

Zeusik a scris:
Joi seara orele 00:00 ies cu masinutza mea din parcarea, in oras, dau o tura, 2 , 3; pana aici toate bune si frumoase. Ma intorc acasa, cum se stie foarte bine ca in Bucuresti abea gasesti un loc de parcare, am gasit un loc.Nu avea nici un indicator,stationarea sau oprirea interzisa !!! contiunui....si deci normal am parcat, din pacate o parte a masinii se afla pe trecerea de pieteni cu botul spre bordura, paralel cu celelalte masini.Si vineri dimineta pe la orele 10:15 un nene militian se gaseste sa imi lase in geam o amenda. art 143 din R.A.O.U.G 195/2002...deci eu sunt singurul care am gasit asa ceva in geam...!! voua vi se pare corect????
VW TIGUAN TRACK & AVENUE "THE BIG FOOT" 210 CP/450 Nm - CFT stg1
EX - SEAT LEON FR "THE STEALTH KNIGHT" 218 CP/453 Nm - RBN stg1

Imagine Imagine

Krondet

Re:

10 Noi 2008, 14:44

ace117 scrie:
Zeusik a scris:
Joi seara orele 00:00 ies cu masinutza mea din parcarea, in oras, dau o tura, 2 , 3; pana aici toate bune si frumoase. Ma intorc acasa, cum se stie foarte bine ca in Bucuresti abea gasesti un loc de parcare, am gasit un loc.Nu avea nici un indicator,stationarea sau oprirea interzisa !!! contiunui....si deci normal am parcat, din pacate o parte a masinii se afla pe trecerea de pieteni cu botul spre bordura, paralel cu celelalte masini.Si vineri dimineta pe la orele 10:15 un nene militian se gaseste sa imi lase in geam o amenda. art 143 din R.A.O.U.G 195/2002...deci eu sunt singurul care am gasit asa ceva in geam...!! voua vi se pare corect????

DA :bigsmurf: ceilalti au venit, au aruncat amenda din geam, si s-au carabanit. cine a venit ultimul - ghinion!
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc. Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Puffy

Re: Amenzi

14 Noi 2008, 20:09

La posta se afla o scrisoare recomanda cu numele meu pe ea, de foarte mult timp.... si o sa stea acolo pana da posta faliment :lol:

marian_iam
V.I.P.

15 Noi 2008, 12:43

vezi ca o sa ti-o puna direct la taxe si impozite! :D
Opel Astra GSI

Dante
ClubSEAT Team

06 Feb 2009, 11:45

Maşinile parcate pe spaţiul public în sectorul 6, care nu-şi mişcă roţile timp de 7 zile, vor fi ridicate. Decizia a fost luată la finele săptămânii trecute de consiliul de sector. „Sunt vizate în special maşinile expuse spre vânzare care stau cu lunile în parcările amenajate şi gratuite“, spune Daniel Huştea, director adjunct al Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane Sector 6.
2008 Seat Leon FR TDI Zenith Grey
Imagine

marian_iam
V.I.P.

06 Feb 2009, 11:49

sunt niste idioti!
ce fac daca plec in concediu?

de altfel este o idee buna!
sa faca o razie printre blocuri!
Opel Astra GSI