Alecsm scrie:io din ce contabilitate stiu
...si am o firma neplatitoare de tva... din toate facturile care intra in contabilitate cu tva (pt ca asa emite vanzatorul) tva ul se duce pe cheltuieli ...adica nu se deduce !
dar nu vreau sa l contrazic pe bbm care cred/sper sa nu ma insel ...este contabil
asa este,sint contabil, diferenta dintre ce spui tu si ce spune cristina este ca firma care ii vinde masina este neplatitoare de TVA deci emite facturi fara TVA. Smekeria este sa ai PFA platitor de TVA, motivul este :
folosesti creditul fiscal pt 3 luni (exemplu: emiti factura cu baza 1000 euro in fiecare luna la care se adauga TVA 190 de euro / luna; in fiecare luna PFA face plati - in general cheltuieli purtatoare de TVA - benzina, utilitatile sediului social, materiale de constructie necesare renovarii sediului social, mobilier si aparatura IT pt sediul social, etc ; din 3 in 3 luni se completeaza decontul de TVA deci diferenta dintre 190 euro * 3 luni si TVA platit de PFA in aceste luni se duce la stat; cum spuneam, te ai folosit 3 luni de banii statului dupa care, ce ramine , se plateste din 3 in 3 luni
care este deranjul in plus fata de PFA neplatitor de TVA? o hirtie in plus completata din 3 in 3 luni : decontul de TVA (sau formularul 300)
prima ora de consultanta este gratis, dupa care emit facturi - din PFA platitor de TVA