Club SEAT CUPRA Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcilor SEAT si CUPRA

kristina
Subiect Autor

Masina mea e pe firma

28 Ian 2008, 14:09

Eu am masina luata in leasing pe 4 ani, rata fixa, fara valoare reziduala de la Porsche pe firma unde lucrez - neplatitoare de Tva.

Mai am cam 2 ani de leasing insa as vrea sa o achit acum. Dupa un calcul al Porsche leasing ar trebui sa achit azi 5.400 Euro plus Tva aferent.

Daca se pricepe cineva as avea urm. intrebari:
1. Raman 5400 Euro nu?... pt ca firma mea nu e platitoare de tva.
2. Cand o voi trece de pe firma pe numele meu, va trebui sa platesc tva-ul? Cum se face operatiunea asta...de pe juridica pe fizica fara sa platesti tva? Daca sunt PFA si o trec pe PFA, tot mai trebuie sa platesc tva?

Multumesc.
Kristina - Tigra

Bogdan

28 Ian 2008, 15:20

Ce fel de PFA esti?
Octavia 3 Elegance, 2.0TDI, DSG, Black Pack
C4 Coupe '05
KartingClub | ClubC4 Romania | DS Spirit | MotorSportNews

kristina
Subiect Autor

28 Ian 2008, 16:50

sunt pe cale de a deveni, inca imi strang documentele, voi fi neplatitor de tva...consultanta pe management ceva probabil.
Kristina - Tigra

bbm

28 Ian 2008, 16:59

kristina:

1) firma este neplatitoare de TVA din ce motiv? are cifra de afaceri sub plafonul pt platitori sau care este motivul?
2) treaba "gingase" este cum o sa treci masina de pe firma pe PFA ul tau......atentie ce valoare ramasa de amortizat mai are masina acum in contabilitatea firmei care vinde si atentie la pretul la care se face vinzarea- cumpararea (exista riscul sa ai o cheltuiala nedeductibila fiscal = diferenta dintre pretul mai mic decit valoare ramasa de amortizat si valoarea ramasa de amortizat, cheltuiala nedeductibila care se aduna la baza calculului impozit pe profit.......te-am ametzit?
3) cum stinge firma care vinde debitul pt vinzarea masinii catre PFA ul tau, plateste PFA ul tau ?
leon cupra R & IHI VF 34 powered by SKN tuning

kristina
Subiect Autor

28 Ian 2008, 17:08

auci ! m-ai prins, inca nu m-am documentat atat de bine :D incat sa-ti raspund la intrebari.

hai sa-ti explic pe scurt: contractul de leasing e facut intre firma unde lucrez si porsche. Rata eu o platesc practic, imi opreste din salariu, scriptic evident firma. N-am apucat sa vb cu seful meu si chestia asta...cum o sa ramana masina a mea - persoana fizica sau PFA...daca tot am de gand sa devin...in sensul ca nu stiu cum se procedeaza cu tva-ul, daca eu mai trebuie sa platesc ceva cand proprietar nu va fi firma ci eu. Tre sa consult si un contabil, nu ma pricep inca in domeniul asta.

Mersi de ajutor :P
Kristina - Tigra

Bogdan

28 Ian 2008, 20:00

Pfa neplatitor dar de care ? Cu norma fixa de venit? Cu venit real?
C4 Coupe '05

ace117
Membru Fondator

28 Ian 2008, 21:16

Buna intrebare Bogdan! :thumbleft:
VW TIGUAN TRACK & AVENUE "THE BIG FOOT" 210 CP/450 Nm - CFT stg1
EX - SEAT LEON FR "THE STEALTH KNIGHT" 218 CP/453 Nm - RBN stg1

Imagine Imagine

Bogdan

28 Ian 2008, 21:37

Cand vine vb de PFA sunt enciclopedie...e cea mai tare chestie pe care a putut-o inventa statul roman..vorbesc de PFA-ul cu norma fixa de venit, pt ca celalalt e o mare mizerie..

Mutam discutia legata de PFA, daca vrei Kristina.
C4 Coupe '05

bbm

29 Ian 2008, 00:21

Bogdan scrie:
Cand vine vb de PFA sunt enciclopedie...e cea mai tare chestie pe care a putut-o inventa statul roman..vorbesc de PFA-ul cu norma fixa de venit, pt ca celalalt e o mare mizerie..

Mutam discutia legata de PFA, daca vrei Kristina.

nu pare kristina genul de IT -sta , de taximetrie nici nu mai vorbesc - si parca la taxi era vorba ca se scoate norma fixa; daca ar fi cu norma fixa chiar nu ar avea nici un rost tot deranjul cu actele pt masina, trecut pe PFA, etc

kristina
Subiect Autor

29 Ian 2008, 09:41

bogdan, mutam discutia pe mess cand ai timp, multumesc, am nevoie de sfaturi in directia asta, sper sa finalizez dosarul sa ma inregistrez odata...
:twisted: vreau sa deduc niste cheltuieli. :twisted: vreau sa am eu de castigat in defavoarea statului roman

bbm... :P :lol: lucrez chiar in IT, sunt controlor de calitate la o firma de dezvoltare software...n-arat?? :roll: dar cum arat ? :?
:D
Kristina - Tigra

bbm

29 Ian 2008, 10:49

kristina scrie:
bogdan, mutam discutia pe mess cand ai timp, multumesc, am nevoie de sfaturi in directia asta, sper sa finalizez dosarul sa ma inregistrez odata...
:twisted: vreau sa deduc niste cheltuieli. :twisted: vreau sa am eu de castigat in defavoarea statului roman

bbm... :P :lol: lucrez chiar in IT, sunt controlor de calitate la o firma de dezvoltare software...n-arat?? :roll: dar cum arat ? :?
:D

100% ceva de genul avocat / jurist

Alecsm

29 Ian 2008, 10:49

io din ce contabilitate stiu :D ...si am o firma neplatitoare de tva... din toate facturile care intra in contabilitate cu tva (pt ca asa emite vanzatorul) tva ul se duce pe cheltuieli ...adica nu se deduce !
dar nu vreau sa l contrazic pe bbm care cred/sper sa nu ma insel ...este contabil :D

bbm

29 Ian 2008, 11:06

Alecsm scrie:
io din ce contabilitate stiu :D ...si am o firma neplatitoare de tva... din toate facturile care intra in contabilitate cu tva (pt ca asa emite vanzatorul) tva ul se duce pe cheltuieli ...adica nu se deduce !
dar nu vreau sa l contrazic pe bbm care cred/sper sa nu ma insel ...este contabil :D

asa este,sint contabil, diferenta dintre ce spui tu si ce spune cristina este ca firma care ii vinde masina este neplatitoare de TVA deci emite facturi fara TVA. Smekeria este sa ai PFA platitor de TVA, motivul este :

folosesti creditul fiscal pt 3 luni (exemplu: emiti factura cu baza 1000 euro in fiecare luna la care se adauga TVA 190 de euro / luna; in fiecare luna PFA face plati - in general cheltuieli purtatoare de TVA - benzina, utilitatile sediului social, materiale de constructie necesare renovarii sediului social, mobilier si aparatura IT pt sediul social, etc ; din 3 in 3 luni se completeaza decontul de TVA deci diferenta dintre 190 euro * 3 luni si TVA platit de PFA in aceste luni se duce la stat; cum spuneam, te ai folosit 3 luni de banii statului dupa care, ce ramine , se plateste din 3 in 3 luni

care este deranjul in plus fata de PFA neplatitor de TVA? o hirtie in plus completata din 3 in 3 luni : decontul de TVA (sau formularul 300)

:)

prima ora de consultanta este gratis, dupa care emit facturi - din PFA platitor de TVA :)

kristina
Subiect Autor

29 Ian 2008, 11:07

bbm, te adaug pe mess, o sa am nevoie de tine :D
Kristina - Tigra