14 Mar 2008, 02:50
Legat de teribilismul tinerilor...si aici ma refer la cei de ~18 ani care de abia isi iau carnetul si vor masina puternica. Desi asta se poate aplica mai ales cam la orice inconstient ce confunda soseaua cu o pista de raliu in lunga sa calatorie de impresionare a gagicii din dreapta sau Dumnezeu stie cui: motiv atat de des intalnit in accidentele cauzatoare de moarte. Acelasi post l-am pus si pe alte forumuri unde activez de mult timp.
Deci in legatura cu masina puternica pe mana de pustan:
"Ce sa ne mai invartim in jurul cozii, indiferent cat de "citit" esti intr-ale auto, daca ai 18 ani sau chiar mai mult, dar inca tanar, masina capabila si o minima motivatie (o pipita in dreapta, pe bancheta sau chiar in masina din spate cu alti prieteni), DACA MERGE, II DAI. Ce ratiune, ce calcule, ce aprecieri... daca ai cu ce, toate astea trec pe locul 2. Cand mi-am luat permisul mi-au incaput pe mana atat masini slabe cat si masini puternice. Cand treceam la categoria <100CP, eram cumintel si oftam dupa alea puternice. Mi-ar fi placut sa alerg cu 180 in loc de 90, dar nu se putea, nu-mi dadea voie masina. Si ma bucur ca a fost asa, ca m-am linistit intre timp. Da, cu timpul vei invata sa conduci, da, cu timpul vei prinde experienta, insa adevaratul avantaj al trecerii timpului este ca iti trece teribilismul. La 18 ani alergi cu un leon turbo, serie 3, passat sau ce mai vreti voi pe strazi si cu o pipita in dreapta. Ai agatat-o in club aseara, e prietena unei prietene si le-ai dus tu acasa. A ramas masca cand a vazut ce masina ai, ce faci tu cu ea si ce sistem audio super ai. Dragoste mare intre voi, o plimbi peste tot cu treiarul sau vectra sau ce alta masina de peste 150 cai oi avea tu . Si peste doua saptamani, nu-ti mai raspunde la telefon si dai peste ea in trafic pasagera unuia cu un seria 5 sau cu un A6. Ca deh...e mai scump bolidul. Deci automat el e mai smecher ca tine. Si pa pa dragoste.
Poate n-ai inteles din prima si faza se repeta de cateva ori, cu fete diferite. Si-atunci, dupa toate astea, nu te lecuiesti de impresionat? Nu incepi sa intuiesti ce este aia SUPERFICIALITATE? Nu incepi sa-ti dai seama ca daca ieseai de pe carosabil, iar ea n-avea nimic si tu mureai, ea nici macar nu venea la inmormantare? Iti zic eu ca nu venea! Sau venea dar dupa o luna uita si cum te cheama. O ajuta noul ei prieten cu seria 5 sa treaca peste marea tragedie. Concluzie: cu trecerea timpului ai sa-ti dai seama care lucruri conteaza cu adevarat, si de fiecare data cand calci pedala ca sa impresionezi pe careva sau doar ca te simti tu bine, sa fii smecher si sa domini strada, trebuie sa te gandesti.... daca ramai pe carosabil (sansa 40%), i-ai dat pe toti pe spate, ti-ai impresionat gagica si ti-ai castigat cateva nopti de distractie; daca iesi de pe carosabil (sansa 60%), probabil o sa te dea in judecata pentru vatamare corporala, faci praf masina si pe tine. Nu prea se merita, nu-i asa?
Si-n plus, trebuie sa-ti dai seama ca in trafic nu este ceva gen tu smecher si restul prosti. Si daca din teribilism lovesti pe unul cu-adevarat smecher, atunci sa te tii. Eu nu ma consider din categoria "cu-adevarat smecheri" si nici experienta mare nu am, in fond am 23 ani jumate, insa daca pe mine m-ar lovi un pustan de 18 ani care a trecut pe rosu ca a fortat semaforul, si mai coboara si cateva pasarici din masina, pai il bat de nu mai stie cum il cheama. Permisul se ia inapoi, masina se repara, dar bataia n-o uiti, crede-ma. Si daca a conduce bine in Romania inseamna sa conduci bine de FRICA, atunci asa sa fie. "