E 1.9TDI (BXE) din 2010, iar motorul in cauza si are 92.000km si nu are DPF. Da-l incolo ca n-are cum sa-i faca rau un ulei mai bun calitativ. Si Castrol Edge Professional e un ulei full sintetic si considerat printre cele mai bune si cu asta a mers cateva schimburi la rand foarte bine. Atata timp cat uleiul respecta norma 505.01 care-mi trebuie mie poate sa fie orice marca.
Mai degraba cred ca nu i-a placut vreun aditiv ceva din uleiul Motul pe care l-am incercat. Deci strict la asta ma refer nu la uleiurile Motul in general..Nu zic ca e prost; zic dar ca nu s-a impacat cu masina mea..Cu siguranta acelasi ulei merge excelent in alte masini. Dar la un motor PD..ceva n-a fost pe placul lui..desi motorul se auzea foarte bine cu el...si la rece si la cald. Insa "pufaiala" aia exagerata nu mi-a placut nici mie, nici mecanicului..efectiv parca ardea
Nu cred ca o sa mai fac experimente...raman pe Castrol, fie Professional fie Edge (de preferat primul)
Totusi in cele 2 zile cat am folosit Motul-ul respectiv am observat si o parte tare buna: scazuse consumul de carburant...Si nu a fost placebo, pt ca fac acelasi traseu in acelasi stil zi de zi. Scazuse consumul cu peste jumatate de litru...Cred ca din cauza faptului ca era foarte subtire uleiul..