18 Oct 2009, 11:14
[quote="luci&dana"]intentionez sa iau si eu un subwoofer. acum intrebarea mea este...care este diferenta intre unul activ si unul normal?. stiu ca cel activ are in el si statie daca nu ma insel...dar mai exista si alte diferente intre cele doua? la claritate sau altceva?
cel activ are amplificatorul incorporat iar cel pasiv doar filtrele amplificatorul trebuie sa-l cumperi separat,diferente de calitate exista net in favoarea celui pasiv depinde insa si de ce amplificator folosesti.
Acum intrebarea este de ce buget dispui si de ce anume doresti,SQ (sound quality ) sau SPL (bubuiala),functie de asta poti alege o incinta sealed (inchisa,de compresie,recomandata in cazul SQ)sau bass reflex (cu port )deci,daca vrei sa asculti doar tu alege sealed,daca vrei sa impresionezi si sa asculte si altii bass reflex,daca esti mai comod (ca mine)sub activ,daca ai chef de munca si esti mai pretentios pasiv + amplificator.
Discutia e mult mai ampla decit am expus eu aici,depinde de boxe,cabluri,amplificator,hu etc.