Revin eu cu niste impresii despre experienta avuta saptamana trecuta.
Am plecat de Craciun la niste prieteni la Miercurea Ciuc. Am ales varianta din Ploiesti pe Cheia, Sacele, Sf. Gheorghe, M.Ciuc.
La dus drumul splendid, peisaje superbe, uscat, soare. Insa totul s-a schimbat cand duminica dimineata la M.Ciuc ningea de parca se rupea cerul.
Am decis sa plecam acasa cat mai putem si sa nu ramanem pe undeva.
Intre M.Ciuc si Sf. Gheorghe, era iad, norocul mare ca nu viscolea, am mers incet maxim 40km/h, insa am avut niste experiente crunte, odata mi-a zburat prin fata un Focus care s-a oprit direct pe camp si apoi un Matiz.
Cu Focus-ul a fost nasol, fiindca mi-a trecut razant pe langa masina, noroc mare ca mergeam incet si l-am vazut de la distanta cum "dansa" pe sosea si m-am oprit destul cat sa nu ma agate.
Evident erau neechipati, cauciucuri de vara, nu lanturi, nu nimic.
La Brasov, Politia nu ne-a lasat prin statiuni, si ne-a trimis tot prin Cheia. Il intreb cum e drumul pe un politai si imi raspunde ca e perfect, nu e nici o problema.
Nu e nici o problema pe dracu'.
Dupa Sacele ningea mai rau, la toata distractia s-au mai adaugat, TIR-uri, serpentine si cretini care depaseau pe linie continua, desi in fata nu se vedea la 5 metri.
Am mers incet, cu grija fara sa fac pe viteazul, insa nici un moment n-am avute probleme cu tractiunea, aderenta sau stabilitatea.
M-a felicitat inclusiv nevasta, ca am cauciucuri de iarna, care pana atunci ma boscorodea ca merg pe uscat si am dat banii familiei pe prostii