Club SEAT CUPRA Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcilor SEAT si CUPRA

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Nicky

Re: Blow-off valve

23 Feb 2009, 18:46

[quote="grecutzu2005"]eu am sunat la 2 magazine si mi-au zis exact aceiasi chestie ca trebuie soft.... de aia am intrebat daca puteti sa imi recomandati un magazin anume de unde si-a cumparat ca sa imi cumpar si eu. si ce efect are acel bov fara soft. adica face tot aceiasi smecherie? sunetul acela bestial :P si tare?[/quote]

cum a zis si Cristi, la Racing Nick comandasem si eu BOV. Pana la urma l-am gasit pe la Iasi la cineva, am dat 270 Ron pe el, dar euro era mai jos. Ce sa zic, s-o fi facut 300 RON. De instalat merge usor, max 30 min, numai sa ai scule potrivite.

Nicky

23 Feb 2009, 18:53

Testosul scrie:
Cu toate ca acest subiect este foarte bogat in posturi, cat si articole foarte pertinente (multumim Profului), eu am ramas in ceata legat de BOV...inca nu mi-e clar: e ok sa punem, nu e ok, face doar fsssss sau intr-adevar un model este pentru sunet si unul mai stie sa faca si ceva util(ma refer la Pop Off Valve)?
Am mai citit si eu in diverse surse si unii spun ca e ok sa se monteze oricand, altii ca e ok sa se monteze dupa ce s-a resoftat masina, altii ca nu e ok deloc si altii ca e doar de fsssss. :?:
Mi-as dori sa se faca putina lumina.

Eu, sincer, nu am sesizat nicio diferenta, dar gandind cum spun cei de la Forge, ca iti asigura un nou Clean Start and an immediate throttle response, poate ca au dreptate, ca n-or vinde doar fluierici de atatia ani buni. Vlad zicea ca, desi nu ne dam seama, sunt niste mici delay-uri pe care blow off-ul le-ar anula si la un test pe un drum mai lung si virajat unde ai si multe franari/decelerari, se vad diferente notabile intre aceeasi masina cu BOV si fara BOV.

badganaflee
V.I.P.

23 Feb 2009, 19:30

si eu sunt curios de BOV, dar dupa ce - am citit articolele date de CIOSMI si ce s-a discutat pe forum, pe diesel nu se merita, ace, sa - mi spui daca ajuta la sound, sincer pe mine asta ma intereseaza
FR

ace117
Membru Fondator
Subiect Autor

24 Feb 2009, 09:36

Si eu stau in dubii sa-mi pun sau nu...
Deocamdata stau in stand-by...
A pus cineva pe FR TDI??
VW TIGUAN TRACK & AVENUE "THE BIG FOOT" 210 CP/450 Nm - CFT stg1
EX - SEAT LEON FR "THE STEALTH KNIGHT" 218 CP/453 Nm - RBN stg1

Imagine Imagine

badganaflee
V.I.P.

27 Feb 2009, 19:23

nah, care-i treaba se stie ceva in legatura cu BOV, pentru FR - uri diesel ?
FR

t0mcraft

27 Feb 2009, 21:31

nickydobreanu scrie:
grecutzu2005 scrie:
eu am sunat la 2 magazine si mi-au zis exact aceiasi chestie ca trebuie soft.... de aia am intrebat daca puteti sa imi recomandati un magazin anume de unde si-a cumparat ca sa imi cumpar si eu. si ce efect are acel bov fara soft. adica face tot aceiasi smecherie? sunetul acela bestial :P si tare?

cum a zis si Cristi, la Racing Nick comandasem si eu BOV. Pana la urma l-am gasit pe la Iasi la cineva, am dat 270 Ron pe el, dar euro era mai jos. Ce sa zic, s-o fi facut 300 RON. De instalat merge usor, max 30 min, numai sa ai scule potrivite.

La Racing Nick pe site am vazut si eu de la Forge, dar nu prea iese la 300 ron nici unul de acolo. Si care e treaba cu spacerele alea de fapt? Alea ce fac? Si de montat cam cum se monteaza?
BOV care nu merge fara resoft mi se pare o aberatie.

Nicky

27 Feb 2009, 21:43

t0mcraft, welcome to clubseat.eu!
Nu mai stiu, cand am luat eu spacer-ul ala, era euro mai jos, anul trecut prin septembrie-octombrie parca.
Nu e cine stie ce, e doar o piesa care lasa aerul in atmosfera prin niste gaurele, atunci cand ridici piciorul de pe gaz.
Nu e un BOV in toata frumusetea lui (dar pentru sunet, eu zic ca merita efortul...si banii). Cel mai bine scriei-i lui Nick si o sa iti zica el pretul, eu nu cred ca e mai mult de 100eur, stiu ca era 370 Ron la Racing Nick, de-aia luam si luat de la Iasi, sa fac o economie.
http://www.forgemotorsport.co.uk/conten ... nc=product
al cincilea, de sus in jos!

Nicky

28 Feb 2009, 01:36

badganaflee scrie:
nah, care-i treaba se stie ceva in legatura cu BOV, pentru FR - uri diesel ?

http://www.forgemotorsport.co.uk/conten ... duct=FMDDV
asta e pentru diesel, facut tot de forge. prima problema e ca e usor cam scump (spre 1000 RON) si a doua, esentiala, e ca pana in Iunie nu se comercializeaza. Forge a sistat vanzarile, din motive tehnice, pentru acest dispozitiv.
S-au chinuit mult pana sa il scoata. Si am inteles ca aveau comenzi in prostie, era foarte mare cererea pentru diesel. Si asta numai pentru sunet. Pentru ca producatorul spune ca nu exista niciun castig de putere sau de eliminare a timpilor morti dintre sesiunile de accelerari. Opiniile sunt impartite in cazul BOV si a diversilor producatori, cert este ca exista doua tipuri de modificari pentru masini:
1. strict legate de sunet, sau de estetica (fara schimbari in parametri de functionare);
2. axate, in principal, pe performante (putere, cuplu, stabilitate, franare, eficienta motor, consum etc.).
Cum zicea cineva pe un forum de afara, decat sa dau 1,000eur si sa schimb jantele anual, mai bine investesc o parte din banii aia intr-un blow off si ma bucur de sunet in fiecare zi (nu ca de jante nu s-ar bucura zilnic :P ). Sporuri TDI-istilor. Abia astept sa vad prima masina Diesel cu BOV la noi in ograda si nu la altii :)

ace117
Membru Fondator
Subiect Autor

28 Feb 2009, 19:30

Interesanta piesa, pacat ca nu e disponibil pana-n iunie... :(
As incerca asa ceva. :wink:

Imagine Imagine

Nicky

28 Feb 2009, 20:39

ace117 scrie:
Interesanta piesa, pacat ca nu e disponibil pana-n iunie... :(
As incerca asa ceva. :wink:

Hai ca ii sun eu Luni pe astia de la Forge, sa vad daca mai au vreuna prin magazie, sau daca mai stiu vreun distribuitor care sa fi ramas cu ceva in stoc. Te anunt luni!

ace117
Membru Fondator
Subiect Autor

02 Mar 2009, 10:41

Mersi Nicky! :D
Astept! :bounce: :bounce:

Imagine Imagine

Duncan
Resident DJ

02 Mar 2009, 11:03

Nicky, vezi daca au cumva 2 bucati :D
Seat Leon FR TDI | Cylinders: 4 | Power: 46 HP | Maximum Speed: 133 km/h

Night Ride Squad :: powered by ClubSeat.eu

..:: Duncan Jay :: house mixes all the way ::..

Nicky

02 Mar 2009, 11:12

Am notat, e doar secretara acum =)) Englezii se trezesc greu, iar la americani nu sun, ca mi-e frica sa nu ii trezesc (mi-e lene sa verific diferenta de fus oral...pardon, orar). Va tin la curent (continuu) :)

Bamse
Moderator

02 Mar 2009, 11:22

pai avem un nene cu bov pe diesel....vs-xx-ice are la numar are un fr 1m albastru ...a mai fost pe la intalniri....
Ibiza, FR. Black, TDI, Chiptuned
Canalul Clubseat.eu pe Youtube

grecutzu2005

02 Mar 2009, 11:27

eu credeam ca face din toba de la finala sunetul ala. ca parca de acolo se auzea.
cu toate ca se auzea marfa....
eu azi ma duc sa imi cumpar unu dar nu prea stiu strada cred ca o sa dureze ceva :P
Λέω aυτa κaι είνaι τρελa!
SEAT CUPRA 2.0 TFSI 240 HP
www.JustClassics.ro
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10