Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
Cordoba 24
Subiect Autor
Mesaje: 35
Membru din: 08 Apr 2019, 19:50

Ambreiajul oprește motorul ?!

20 Iun 2019, 07:04

@spînu= Cordoba 1,4 bxw 85 cp benzină 2007 =
Imagine
Am rezolvat problema cu pompa de ambreiaj, schimbat cu una Luck ,pedala funcționează bine, ambreiajul prinde jos,pedala nu mai rămîne în podea / după schimbarea pompei mi-a apărut o problema ,adică dacă opresc,frinez la o trecere pietoni,semafor, apăs frînă, ambreiaj, motorul se oprește,iau contactul,pornesc și pornește perfect, fără trepidații,fara probleme,am încercat și în staționare cu motorul pornit pe liber,apăsând ambreiajul dar așa motorul nu se oprește ! Pompa de ambreiaj are un plastic pe acea tija,nu știu rolul și nici cum se cheamă ,scuze !!! Ei bine mecanicul cînd mia schimbat acel plastic,adică de la pompa veche mi la pus la pompa ce-a noua,montata, deoarece zicea că are un locaș și trebuie să facă click iar cea nouă nu intra,de atunci am această problema cu oprirea motorului ! Mulți mi-au zis că poate fi efectuată, supapă aer,clapeta diferiți senzori etc etc / întrebarea mea este,oare nu din cauza pompei am aceasta problema,că ceva nu e BN,tija sau acel plastic,oare nu are vreun senzor sau cv la pompa ? Mi-a pus calculatorul și la vag nici o eroare,in bord nu am martori aprinși !
 
Spinu
Mesaje: 143
Membru din: 30 Aug 2018, 20:19

Re: Ambreiajul oprește motorul ?!

20 Iun 2019, 15:52

Sincer tot pe acolo. Nu ma pricep la pompa de ambreiaj îmi pare rău.
 
Cordoba 24
Subiect Autor
Mesaje: 35
Membru din: 08 Apr 2019, 19:50

Re: Ambreiajul oprește motorul ?!

20 Iun 2019, 16:43

Astăzi am fost la mecanic, mi-a zis că el nu a umblat la acel senzor, switch / mi-a pus calculatorul din nou și nimic nici o eroare, mi-a deschis acea ușița din stingă jos la volan pe acolo se vede acel senzor la mișcat puțin și are un joc de 2-3 MM stingă dreapta,a zis că nu știe dacă e normal sau nu dar la pasat e fix am făcut vreo 230 km astazi plus centrul tg Mureș și Cluj și nici un defect nu sa mai oprit deloc în trafic,nu știu ce să mai cred / mecanicul mi-a zis că dacă mai face atunci primul pas este schimbarea senzorului pedala ambreiaj,dar a zis că sunt de o calitate foarte slabă cele noi și să caut la dezmembrări unul/ m-am gândit să chem și popa sa mi-o sfințească deja,caci e tare incomod să ți se oprească la fiecare trecere de pietoni și semafor / sper să-și fi revenit acuma !
 
Spinu
Mesaje: 143
Membru din: 30 Aug 2018, 20:19

Re: Ambreiajul oprește motorul ?!

20 Iun 2019, 17:55

O avea start stop da MAN eu din câte îmi amintesc am spus de acel senzor să-l schimbi. Încearcă totuși și asta nu mai ai nimic de pierdut. Și pana la urma este greu sa găsești un mecanic bun
 
Cordoba 24
Subiect Autor
Mesaje: 35
Membru din: 08 Apr 2019, 19:50

Re: Ambreiajul oprește motorul ?!

22 Iun 2019, 06:25

Da așa este cu găsitul mecanicilor cum zici ! Mi-au zis că e egr-ul,ba axul cu came,ba un senzor la axul cu came,ba senzor de aer,ba pompa de benzina,ba clapeta de accelerație,și chiar tot chitul de ambreiaj,etc / le-am spus că toată treabă asta se întâmplă numai după ce am schimbat pompa ambreiaj /eu m-am dus înapoi la acel mecanic care mi-a schimbat pompa el a mișcat puțin acel senzor și de atunci pare că nu se mai oprește,nu știu ce să zic !!! Am luat în calcul și varianta cu aerul condiționat mi sa zis și chestia asta(m-am dus cu el oprit) sper sa fie BN,voi vedea / ms pt sfaturi !!!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori