Pagina 2 din 4

Re: Compresor clima defect?

Scris: 25 Apr 2015, 10:07
de dany19940
Florine, deci din poza ta imi cam reiese ca tu ai compresor cu supapa de control, nu cu ambreiaj ca la restul lumii. Al tau ar fi cam ce are si Golful 5, la care acea supapa se schimba cu totul. Deci exista ca piesa de schimb. Nu cred ca nu s-ar gasi si pentru al tau in cazul asta. Nu ai ce rebobina.

PS: Deci e credibila zicala "o poza face cat o mie de cuvinte"...nu? :lol: Deja se schimba datele problemei...

Re: Compresor clima defect?

Scris: 25 Apr 2015, 10:34
de tibetan_afurisit
Dany nu stiu ce e ca nu ma pricep ca daca ma pricepeam iti dai seama ca-l reparam singur.
Eu am spus doar ce au spus cei din service.Si se vede treaba dupa ce-mi spui tu ca nici ei nu se pricep.
Au spus ca vine tensiune in compresor ( doua oara cand am fost prezent au masurat cu...un bec pus pe mufa de la compresor care s-a aprins ) ca au masurat bobina :?: si nu este buna si nu se poate inlocui.
Ca e bobina,electrovalva,supapa de control sau ce-o mai fi asa arata compresorul de pe masina mea.
Acum din ce am vazut eu supapa aia e oarecum capsata acolo.Habar nu am daca se poate da jos si inlocui.

Re: Compresor clima defect?

Scris: 25 Apr 2015, 10:42
de tibetan_afurisit
Din ce spui cred ca despre asa ceva e vorba

Imagine

Re: Compresor clima defect?

Scris: 25 Apr 2015, 10:48
de tibetan_afurisit
Ma uit la preturi si noua e in jur de 350 ron cat un compresor la sh.

Re: Compresor clima defect?

Scris: 25 Apr 2015, 18:39
de dany19940
Da, cam asa arata la modelul tau. Tu decizi ce iei: supapa noua doar, compresor SH cu totul sau ala de pe OLX .

Re: Compresor clima defect?

Scris: 26 Apr 2015, 08:35
de tibetan_afurisit
Dany cel de pe olx nu mai este.
Miercuri vine fata din Anglia si am gasit pe Ebay UK unul la 22 lire.Un pret bun.Sa vedem daca se leaga ceva.
De reparat inca ma gandesc dar dupa pata de ulei de sub fulie (nu stiu daca e de la compresor sau din alta parte )s-ar putea sa mai aiba si altceva in afara de supapa si sa ma ajunga reparatia mult mai mult decat unul la sh.
Vedem cum o sa fie.
Pana una alta merg si eu cu geamurile deschise :D

Re: Compresor clima defect?

Scris: 26 Apr 2015, 11:02
de tibetan_afurisit
Din lipsa de ocupatie i-am dat si un test la climatronic.

Imagine[url=http://postimg.org/image/v1rqpvqnb/Imagine[/url[url=http://postimg.org/image/54y2d9mzr/Imagine[/url][url=http://postimg.org/image/57hy03qnb/Imagine[/url]

382 Compressor Outlet
333 Coolant Pressure Sensor
318 A/C Pressure Switch F129
4F8 Central Flap Positioning Motor

Re: Compresor clima defect?

Scris: 05 Mai 2015, 13:45
de tibetan_afurisit
Din ciclul un necaz nu vine niciodata singur ,azi,episodul 2 si 3.
Demontat compresorul original de pe masina.Ax blocat,rupt discul de ambreiaj de pe fulie,pilitura in compresor la greu.
Pilitura a luat-o la vale prin instalatie.
Am scos filtrul de pe radiatorul vechi de clima inlocuit in decembrie si avea pilitura in el.Nu multa dar avea.
Acu' tre' sa spal si instalatia inainte de a demonta alt compresor pe masina.
Alt compresor luat deja sh dar care nu functioneaza.Tzeapa.Nenea care l-a vandut inca nu raspunde la telefon pentru a-l trimite inapoi si recupera banii.
Acu, am doua compresoare care nu functioneaza si 4 geamuri electrice.Care din fericire functioneaza.
Asa ca acu' am aer conditionat.Conditionat de vremea de afara.

Re: Compresor clima defect?

Scris: 05 Mai 2015, 14:09
de gamer555
astea sunt riscurile cu piese din dezmembrari, totusi daca un produs se vine ca "functional" si nu merge, atunci e teapa pe fata si teparul trebuie tras la raspundere.

Re: Compresor clima defect?

Scris: 05 Mai 2015, 14:55
de dany19940
Asta e din ciclul "ce uameni" cred :| Nu mai stim cum sa tragem tepe la altii si sa ne laudam cu asta ! Pe care l-ai luat pana la urma? Cred ca pe cel SH, nu pe cel de pe OLX.

Re: Compresor clima defect?

Scris: 05 Mai 2015, 16:35
de tibetan_afurisit
Nici unul nici altul.Tot de pe OLetzepiX de la unul din Bucuresti.Am reusit sa dau de nevasta-sa.Cica el e plecat in delegatie si deaia nu raspunde la tel.Maine revine si zice ca o sa raspunda.Sa vedem.Poate reusesc sa recuperez banii.Oricum cred ca a umblat in el pentru ca montat pe masina in presiune pierde ulei pe la garnitura corpului.
Partea buna din toata tarasenia asta e ca am devenit tatic.Tăticu' compresoarelor auto.
Acu' stiu tot ce vrei si ce nu vrei despre ele.

Re: Compresor clima defect?

Scris: 05 Mai 2015, 17:41
de dany19940
Macar acum, ca poate vei avea nevoie in viitor. Nu sunt complicate, dar nu gasesti piese separate pentru ele. Poate din 2-3 defecte sa faci unul functional. Am reconditionat un bloc de supape la prima mea masina (rectificare plana si lepuire) si pana la urma l-am pus la o Skoda :lol:
Iti tin pumnii maine sa dai de vanzator si sa-ti recuperezi banii.

Re: Compresor clima defect?

Scris: 05 Mai 2015, 19:24
de tibetan_afurisit
Pe aceasta cale tin sa multumesc ,iar ,Porsche Romania ca ne mai invata cate ceva mecanica electrica electronica si alte cele.
Vorba lu' Firicel din Las Fierbinți : Chiar ș-așa ! De ce sa meri frumos la reprezentantă ?
Ia și-nvață Tibetane! Gasesti la librarie Manualul Micului Frigotehnist.
Am cautat de am inebunit unu' sa-mi faca o scanare la masina.
Vax albina crema puca ! Nema.Numai dubioși.
Of ,ne trebe in fiecare oras din asta de provincie cate un Cosmin ,Dany ,și alți membri de pe forum la care apelezi in caz de nevoie .
O mai fi ceva vreme pana devine posibila clonarea ?

Re: Compresor clima defect?

Scris: 21 Mai 2015, 21:42
de dany19940
Ceva noutati despre compresoare, Florine? Cam liniste p-aci...

Re: Compresor clima defect?

Scris: 24 Mai 2015, 07:33
de tibetan_afurisit
Nimic nou despre compresoare.
Noutati doar despre tzepar.A raspuns in final la telefon a zis sa-i trimit piesa ca returneaza banii.
Trimis compresorul dar nu s-a dus sa-l ridice.
Alti bani pierduti pe transport dus-intors.
Luni o sa ma duc la baiatul care repara compresoare sa pun electrovalva si fulia de la al meu pe cel luat la sh.
Sper sa mearga. Macar o vreme.Daca nu o sa pun unul nou AM.
Oricum din banii pe piesa sh+ transport+manopera combinare compresoare mai bine luam unul nou.
AM nu OEM dar nou.
Asta e.Acu' tot patitul e priceput.

P.S.
E prima data in 10 ani cand incerc sa pun pe masina o piesa sh.
Cu siguranta este si ...ultima data.