Club SEAT CUPRA Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcilor SEAT si CUPRA

crsraull
Subiect Autor

Ibiza FR 1.8 Turbo

17 Sep 2024, 20:24

Am facut-o si p'asta ..we're going to ibizaaa !
Pe scurt:
1.8 Turbo 150cp cod motor BJX
2004 -non facelift, 270k km, are istoric de la primul km de cand a fost luata din germania pana anul asta cand a fost adusa in RO, ca sa fiu sigur am sunat la service-urile ce apar pe carte ca sa-mi confirme :D (munca de detectiv)
Cruise control, climatronic, incalzire pt fese, spalatoare faruri desi nu are xenon (ciudata configuratia), 4 roti volan si schimbator :))
Estetic masina se prezinta, indraznesc sa spun, 99% impecabila, fara rugina, fara lovituri etc, acuma nu e ca noua ca are 20 de ani dar arata foarte bine.
Ca si probleme, nu merge geamul din dreapta si nici oglinzile nu se regleaza (daca stiti ce sa verific, va multumesc anticipat)
N-am apucat sa merg cu ea, nu are numere, azi am facut actele si am adus-o in Tm din Arad, sambata sper sa iasa numerele rosii.
Ca si planuri, momentan sa ii fac o revizie generala (distributie completa, ulei, schimbat antigel, frane, lichid de frana etc) si abia dupa ce ii fac RAR-ul, evacuare, upgrade la intercooler, cold air intake, o suspensie reglabila si un soft, cam 200-220cp vreau sa scot.
Poze nu prea am dar dupa ce iasa numerele rosii o spal si ii fac mai multe :D

Imagine.Imagine.Imagine
Seat "EGO" Leon 1p 2009 1,4 TSI
Seat Ibiza FR 1.8 Turbo

crsraull
Subiect Autor

Re: Ibiza FR 1.8 Turbo

18 Sep 2024, 06:57

Initial voiam ceva cu 1.8 turbo, nu conta mașina dar am văzut un golf 4 gti care era mort, după am văzut 2 TTuri unul mort și unu semi viu și după a apărut pitica asta :))
Da, o țin în paralel cu Leonul :D
Seat Ibiza FR 1.8 Turbo

crsraull
Subiect Autor

19 Sep 2024, 07:50

Am rezolvat problema cu geamul si oglinda de pe partea pasagerului, nu era siguranta pusa unde trebuie, easy fix!
Are un player jvc care nu merge, cum sa mearga daca nu e conectat si n-are mufele adaptoare? :)) easy fix si aici, doar sa comand mufele adaptoare.
Am ridicat masina, m-am uitat pe sub ea, nici urma de rugina, lovituri, probleme.
Spalatoarele de la faruri nu merg, cred ca sunt "blocate" de la mizerie poate, trebuie sa incerc sa trag de ele incet sa vad daca se deblocheaza.
Interiorul are nevoie de putina atentie, acel material de pe fetele de usi este putin dezlipit si plafonul ar trebui retapitat dar am trecut deja printr-o retapitare cand am facut plafonul la Leon acum cateva luni deci experienta isi va spune cuvantul :)))
La motor, furtunele de vacuum cred ca au fost schimbate, arata ca noi, nu arata invechite sau fragile.
Jantele imi plac mult, sunt ceva model de la Alutec (long live google lens), nu stiu de ce dar imi plac, arata bine pe masina.

Imagine.Imagine.Imagine.Imagine
Seat Ibiza FR 1.8 Turbo

Lucian
Moderator

19 Sep 2024, 19:51

Frumos plan! :)

Jantele seamana cu cele originale, doar ca arata mult mai bine (mai ales ca sunt de 17", presupun).
Imagine

crsraull
Subiect Autor

19 Sep 2024, 20:50

Da, sunt pe 17", 205 40 17, dimensiunea perfecta, sper sa nu faca figuri asa de la RAR si sa nu le treaca, si daca nu le trec, tot le pun dupa.
Am fost pana la CarsX azi la Arad (unul dintre cei mai buni tuneri din RO din punctul meu de vedere) cu alta masina la soft si am vorbit de Ibiza, cu stage1 face 200cp, bielele la 250 cp cam crapa, turbina k03 tine 220-230 daca e in stare mega buna dar ma limitez la stage 1 cum am zis, o evacuare, cold air intake si poate upgrade la intercooler daca simt ca e nevoie.
Apa, paie si bataie
Seat Ibiza FR 1.8 Turbo

Lucian
Moderator

19 Sep 2024, 21:35

Eu am avut omologate pe 17" (205 40 17) pe 1.4, 75 magari :lol: Deci nu vad de ce sa faca figuri la RAR.

A fost un user acum multi ani cu acelasi motor si modificari (alygator2000) poti arunca un ochi pe topicul lui.

crsraull
Subiect Autor

19 Sep 2024, 21:37

Griji nu-mi fac, în teorie trebuie sa le treacă, sunt și în actele de Germania și etc, dacă nu le trec îmi pun pe 20 si parchez mașina în curte la RAR :))
Cred ca am văzut topicul, 200cp eu zic ca vor fi suficienți ca e ușoară, pocket rocket cum a zis gamer
Seat Ibiza FR 1.8 Turbo

crsraull
Subiect Autor

21 Sep 2024, 20:54

PRIMA AMENDA CU IBIZA HAHA
Am pus rosiile azi dimineata si abia acum seara am apucat sa ies sa dau o tura, 102 km/h in zona cu limita de 70 km/h, asta este, sa nu ma luati ca n-am respectat limita si conduceam periculos, drum drept, era liber dar a sarit radarul din tufis :))
Trecem peste.
Merge de rupe masina, abia astept sa ii fac soft!
Seat Ibiza FR 1.8 Turbo

crsraull
Subiect Autor

24 Sep 2024, 19:24

Nu stiu daca se pune ca si "modificare" dar i-am pus alt player, un sony DSX-A410BT, avea un JVC vechi fara BT fara nimic.
Saptamana viitoare intra la mecanic pentru o revizie generala:
distributie, inclusiv lantul de la axele cu came, lantul de la pompa de ulei + curatat baia de ulei si sorbul
schimbat antigel, lichid de frana
filtre si ulei motul 5w40
discuri si placute fata spate
si daca descopera mecanicul ca mai trebuie ceva, schimbam.

Abia astept dupa RAR sa pot sa ii fac ce am in plan, evacuare cu clapeta, soft, intercoolerul de ibiza cupra (seat sport) sau unul care e pe acelasi stil dar mai bun.
Seat Ibiza FR 1.8 Turbo

crsraull
Subiect Autor

07 Oct 2024, 18:04

Masina e la mecanic, joia trecuta am lasat-o, sper sa fie gata in curand.
Intre timp am comandat un ceas de boost, urmeaza si unul de AFR si kit de anulare a pompei secundare de aer, trebuie anulata si mecanic si din soft.
Am luat discuri ATE de baieti mari cum s-ar zice :)))
Imagine
Nu stiu ce jante sa cumpar, am redus lista la 2 modele de la sparco, aici v-as ruga daca puteti sa va dati cu parerea, va plac, nu va plac, care credeti ca ar arata mai bine..sau daca stiti alte modele mai faine :)
Culoarea nu conteaza, daca iau primul set nu le las albe, randul 2&3 sunt la fel, difera culoarea, astea daca le-as lua, le-as lua pe acel bronz ca mi se pare pervers.
Primul set, Sparco Terra sunt mai usoare fata de al2lea set, Sparco Gravel .. si asta e de luat in calcul
Imagine
Seat Ibiza FR 1.8 Turbo