Pagina 1 din 1

Probleme cu antigelul Leon FR 184

Scris: 23 Oct 2019, 16:05
de minu94
Salut tuturor,
Am si eu o problema cu antigelul la un 2.0 TDI 184. Prima faza a fost pe autostrada, cand am oprit si am vazut umed la pasajul rotii de pe partea vasului de antigel, iar cand am deschis capota am vazut antigelul improscat peste tot. In urma asteia, am zis hai sa incerc sa schimb racitorul de gaze si pompa de apa, deoarece aceasta picura putin.
Dupa ce am scos-o din service, i-am dat iar o tura mai in forta, turatii mai mari, si am observat ca tot fluctua nivelul antigelului ft mult, pana cand efectiv l-a improscat iar, dar nu pe la vasul de antigel, ci cred ca pe la termostat.
Acestea sunt cumva semne cum ca ar fi presiunea prea mare? Sa verific radiatorul de habitaclu daca este infundat? De unde sa incep sa diagnostichez problema asta?

Re: Probleme cu antigelul Leon FR 184

Scris: 17 Dec 2019, 23:42
de Spinu
De la radiatorul principal pana la cel de habitaclu. Cea mai ieftina soluție ar fi o dezinfectare a instalației. Asta consta în golire, spălare cu soluție speciala, clătire etc etc. După care completezi din nou instalația.. Dacă continua probleme garnitura chiulasa, orificii răcire motor etc etc..

Re: Probleme cu antigelul Leon FR 184

Scris: 13 Ian 2020, 13:06
de minu94
Revin cu detalii. Dupa ce merg mai tare cu ea o perioada mai mare, pierde antigel pe la supraplin, da afara. De asemenea, ce am mai observat, chiar si dupa cateva ore in care masina a stat cu motorul oprit, tot exista presiune in vasul de expansiune. Daca deschid capacul, se elibereaza presiunea si creste destul de mult nivelul de antigel din vas (chiar si daca masina e rece). Am observat la gatul vasului de antigel niste depuneri, plus o pacla la suprafara antigelului (nu este ulei). Vreo idee de la ce ar putea fi?
LE: La fel, si daca merg mai tare cu ea, insa nu sustinut, creste nivelul antigelului destul de mult, dar nu indeajuns cat sa dea afara. (Conditiia fiind ca antigelul la rece sa fie aproape de minim sau la jumatate intre minim si maxim).
Imagine.Imagine

Re: Probleme cu antigelul Leon FR 184

Scris: 13 Ian 2020, 13:09
de Spinu
Fierbe adică nu ai răcire a lichidului și îl încinge prea tare, sau o baga la camera de ardere