Pagina 1 din 1

probleme incalzire

Scris: 10 Dec 2018, 12:39
de alinkopka
Salut,

Am un Leon din 2014, 2.0 TDI si de vreo luna imi da tare rar aer cald in masina (sufla, dar aer rece). Si cand totusi da, doar cateva minute si doar pe prizele de la pasager, apoi baga iar aer rece. Pe bord imi arata temperatura la 90, antigelul e cat trebuie, mecanicul a zis ca la verificare totul e ok, ca nu-i termostatul, ca furtunele ce trebuie sa-mi dea caldura sunt fierbinti si ca cel mai probabil o valva care trebuie sa inchida/deschida ceva la climatizare e stricata sau blocata, dar nu stie sigur. Electricianul zice ca el nu desface tot bordul pentru o climatizare ca dureaza mult si tre' sa refuze 2-3 clienti pentru asta.
Vreo idee, ce sa verific? Nu stiu sigur care-i problema, macar sa am un diagnostic sigur, poate a mai patit careva, nu-mi place ideea sa las masina cu zilele pe la vreun electrician si dup-aia sa mai si aud ca nu era aia. Nu am reprezentanta Seat in zona.

Multumesc,
Alin.

Re: probleme incalzire

Scris: 10 Dec 2018, 13:52
de Cosmin
Se vad pe diagnoza servomotoarele care controleaza clapetele. Nu se desface masina inainte sa diagnostichezi exact problema. Si in principiu, daca problema e de la servomotor, trebuie inlocuit. Nu prea ai ce repara la el.

Re: probleme incalzire

Scris: 14 Dec 2018, 12:23
de alinkopka
multumesc pentru raspuns. diagnoza nu arata nicio problema, nicaieri.

Re: probleme incalzire

Scris: 14 Dec 2018, 12:27
de Cosmin
Nu trebuie sa te uiti dupa erori. O sa stocheze eroare doar cand e blocat. Te uiti pe blocurile de masura sa vezi cum si daca functioneaza atunci cand selectezi temperaturi diferite.

Re: probleme incalzire

Scris: 17 Apr 2019, 14:33
de Catalindci
Salut,

Am si eu o problema asemanatoare, cand e frig <10 grade afara mie pe dreapta imi baga rece, la sofer aer cald e ok, pe dreapta rece...foarte rece, eu banuiesc ca e radiatorul din habitaclu, eu cred ca s-a infundat si mai imi trece foarte putin antigel prin el, de aici si problema cu caldura doar pe partea dreapta (spre capatul radiatorului)

Inca nu am cautat sa rezolv problema si sa il dau jos. probabil la vara

Re: probleme incalzire

Scris: 17 Apr 2019, 20:45
de Cosmin
Nu ai cum sa demontezi radiatorul din interior fără să demontezi bordul. Poti incerca sa faci o spălare. Scoți furtunele din compartimentul motor care intră în radiatorul de habitatul si bagi apa cu presiune.

Re: probleme incalzire

Scris: 18 Apr 2019, 11:01
de Catalindci
Cosmin, la Jetta mk6, passat B6 am demontat radiatorul de interior fara sa dau plansa bord jos, am demontat cateva plastice e adevarat dar nu plansa bord. o sa incerc cat de curand

Re: probleme incalzire

Scris: 19 Apr 2019, 10:41
de Cosmin
Poti demonta radiatorul electric fara a da bordul jos, in schimb radiatorul prin care trece lichidul de racire nu. E in caracsa de climatizare, nu iese. Mai ales la Golf 5K, Jetta 162, Passat 3C si restul de pe platforma.

E similar si la 5F, sunt conductele de racire care nu permit demontarea. VEzi imaginea de mai jos.

Edit.. NU pot incarca imaginea. Incerc mai tarziu.