Pagina 1 din 1

probleme incalzire

Scris: 10 Dec 2018, 12:39
de alinkopka
Salut,

Am un Leon din 2014, 2.0 TDI si de vreo luna imi da tare rar aer cald in masina (sufla, dar aer rece). Si cand totusi da, doar cateva minute si doar pe prizele de la pasager, apoi baga iar aer rece. Pe bord imi arata temperatura la 90, antigelul e cat trebuie, mecanicul a zis ca la verificare totul e ok, ca nu-i termostatul, ca furtunele ce trebuie sa-mi dea caldura sunt fierbinti si ca cel mai probabil o valva care trebuie sa inchida/deschida ceva la climatizare e stricata sau blocata, dar nu stie sigur. Electricianul zice ca el nu desface tot bordul pentru o climatizare ca dureaza mult si tre' sa refuze 2-3 clienti pentru asta.
Vreo idee, ce sa verific? Nu stiu sigur care-i problema, macar sa am un diagnostic sigur, poate a mai patit careva, nu-mi place ideea sa las masina cu zilele pe la vreun electrician si dup-aia sa mai si aud ca nu era aia. Nu am reprezentanta Seat in zona.

Multumesc,
Alin.

Re: probleme incalzire

Scris: 10 Dec 2018, 13:52
de Cosmin
Se vad pe diagnoza servomotoarele care controleaza clapetele. Nu se desface masina inainte sa diagnostichezi exact problema. Si in principiu, daca problema e de la servomotor, trebuie inlocuit. Nu prea ai ce repara la el.

Re: probleme incalzire

Scris: 14 Dec 2018, 12:23
de alinkopka
multumesc pentru raspuns. diagnoza nu arata nicio problema, nicaieri.

Re: probleme incalzire

Scris: 14 Dec 2018, 12:27
de Cosmin
Nu trebuie sa te uiti dupa erori. O sa stocheze eroare doar cand e blocat. Te uiti pe blocurile de masura sa vezi cum si daca functioneaza atunci cand selectezi temperaturi diferite.

Re: probleme incalzire

Scris: 17 Apr 2019, 14:33
de Catalindci
Salut,

Am si eu o problema asemanatoare, cand e frig <10 grade afara mie pe dreapta imi baga rece, la sofer aer cald e ok, pe dreapta rece...foarte rece, eu banuiesc ca e radiatorul din habitaclu, eu cred ca s-a infundat si mai imi trece foarte putin antigel prin el, de aici si problema cu caldura doar pe partea dreapta (spre capatul radiatorului)

Inca nu am cautat sa rezolv problema si sa il dau jos. probabil la vara

Re: probleme incalzire

Scris: 17 Apr 2019, 20:45
de Cosmin
Nu ai cum sa demontezi radiatorul din interior fără să demontezi bordul. Poti incerca sa faci o spălare. Scoți furtunele din compartimentul motor care intră în radiatorul de habitatul si bagi apa cu presiune.

Re: probleme incalzire

Scris: 18 Apr 2019, 11:01
de Catalindci
Cosmin, la Jetta mk6, passat B6 am demontat radiatorul de interior fara sa dau plansa bord jos, am demontat cateva plastice e adevarat dar nu plansa bord. o sa incerc cat de curand

Re: probleme incalzire

Scris: 19 Apr 2019, 10:41
de Cosmin
Poti demonta radiatorul electric fara a da bordul jos, in schimb radiatorul prin care trece lichidul de racire nu. E in caracsa de climatizare, nu iese. Mai ales la Golf 5K, Jetta 162, Passat 3C si restul de pe platforma.

E similar si la 5F, sunt conductele de racire care nu permit demontarea. VEzi imaginea de mai jos.

Edit.. NU pot incarca imaginea. Incerc mai tarziu.

Re: probleme incalzire

Scris: 23 Oct 2019, 21:59
de szintyjanos
Salut

Pentru un Ibiza, am inceput sa am probleme de incalzire, cateodata degeaba -l pun pe 26 grade si pe ECON, aerul este rece. Am inceput sa ma documentez putin si am ajuns la concluzia sa curat instalatia de racire dupa niste filmulete de pe youtube.
Am golit antigelul, am scos furtunele ce intra in radiatorul din bord, am pus pe retur furtunul de la hidrofor iar pe tur un alt furtun de scurgere, am lasat sa treaca apa pana cand acesta a devenit limpede, am schimbat furunele sa schimb sensul si apa a devenit limpede. Am umplut sistemul doar cu apa distilata, am rulat putin cu ea, dupa care am golit din nou.
Am repetat operatiunea de umplere-golire inca de 2 ori, apa fiind deja clara, la ultima am pus si o solutie de curatat de la LiquyMoly, am rulat motorul 15-30min asa cum scrie pe flacon, dupa care am golit din nou si umplut cu apa distilata pentru limpezirea solutiei de curatat. In aceasta perioada am pus incalzirea la 26 de grade si functiona perfect incalzirea.
Sunt curios ca maine, daca umplu sistemul cu antigel o sa functioneze incalzirea ca pe vemuri. Insa daca nu, ce credeti ca ar mai putea fi? Daca scanez masina, s-ar putea sa obtin niste coduri de eroare care sa-mi dea informatii de problema?

Merci

Re: probleme incalzire

Scris: 26 Noi 2019, 18:52
de Mihai B
Salut am un Seat Leon FR 2015 1.6 tdi am constatat recent ca nu baga caldura indiferent de temperatura pe care o setez am incercat si cu AC pornit degeaba exista vreo setare sau vreun robinet de caldura care se poate sa fie inchis sau sa nu functioneze sau sa-i fac o diagnoza mai bine?

Re: probleme incalzire

Scris: 09 Dec 2019, 20:48
de raoulexus
Din experienta mea cu Leon ST, trebuie sa demontezi caloriferul din zona centrala a bordului. Accesul se face facil prin zona pedalelor.
Spala-l bine cu cilit bang, sufla-l cu aer comprimat si inlocuieste si lichidul de racire g13 cu unul proaspat.
Daca ai posibilitatea sa speli toata instalatia de racire e si mai bine. Eu am gasit in al meu un soi de rumegus.

Spor la meșterit!