In urma cu 6k km am avut misfire, din cauza jegului din injectoarele MPI. Ieri am verificat din nou injectoarele pentru ca mi se parea mie ca la idle incepe sa sughite, la fel ca atunci, inainte sa dea misfire-uri. Iar am gasit jeg in ele. Dupa doar 6000 km.
reperul cu galben si reperul 6

Cauza : furtunul de combustibil care intra dinspre rezervor in pompa de inalte. L-am taiat (reperul 6) ca sa ne uitam la el si surpriza, se lua cauciucul de pe pereti si ajungea in injectoare. Acum problema e ca m-am uitat doar la alea mpi. la alea directe nu m-am uitat, si au 26k km de cand au fost puse. Urmeaza dat jos pompa inalte, admisie, injectoare DI si vazut ce e acolo, curatat... Ca nu e de joaca cu alea directe. Baietii au zis ca n-au mai vazut asa ceva pe motoarele astea si ca e posibil sa fi bagat fostul proprietar ceva .. etanol .. dar nu cred. masina era complet stock. Mai citisem eu undeva despre problema asta de pe peretii furtunului, dar nu mai gasesc site-ul.
Deci pentru cei cu ea888.3 va recomand sa verificati injectoarele mpi, e treaba de 30m, va trebuie 2 oring-uri si un clips pt fiecare injector.
CJXC -
4x 06A 906 149 B - oring de jos
4x WHT 005 422 B - oring de sus
4x 06L 906 037 - clips
mai ales daca aveti un mic rough idle. De precizat ca daca ai catalizatorul pe masina probabil sa nu simti nimic. La mine e aproape teava goala si se aude usor.