Club SEAT CUPRA Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcilor SEAT si CUPRA

mateifr
Subiect Autor

Seat Leon 5F 2014 - Alb INDESIT

31 Iul 2024, 13:19

Salutare,

Dupa ce am tinut o perioada lunga de timp 1M-ul ARL pe care l-am vandut dupa ce depasisem marca de 300CP, am zis sa revin la un Leon, putin mai actual.

Mai jos o mica descriere a 5F-ului meu.
- An: 2014
- Motorizare 2.0 TDI 150CP 6MT
- Alb perlat LS9R
- 4 door
- ±247k km (actual)

Ca si dotari:
- Faruri LED
- Lane assist
- Traffic sign recognition (TSR)
- Senzori parcare fata + spate
- Incalzire scaune
- MFD Color (3D) cu needle sweep
- Ambientale (uni-color)

In rest cred ca sunt cele standard de pe modelul 5F.

Am cumparat masina la inceputul lui Martie, la ±230k direct de la proprietar in Germania. Pretul a fost negociat avand ceva probleme la momentul achizitiei: - senzor presiune DPF topit (distributie proaspat facuta, mecanic neindemanatic), - pompa auxiliara de apa dadea eroare (cablaj), - senzor G28 (turatie motor) dadea eroare.

Cu toate problemele, am luat-o la bani foarte OK si am rezolvat totul local la o treimie din costul pe care l-as fi avut de suportat in Germania. Momentan stam cu 59.4g/80g in DPF, cu toate sistemele antipoluare active si nu am de gand sa le anulez.

Masina merge incet spre 250k KM fara nici o problema, dar nici la aceasta nu m-am oprit din a o modifica.

Modificari -
Sistem audio schimbat complet:
Boxe față: EDGE Pro EDBXPRO8N-E9 20cm 2x120w rms
Boxe spate: Soundmax SX-MX6PRO 16.5cm 2x130w rms
Subwoofer: DB Machete ML12A cu knob montat in buzunarul stang din bord pentru look OEM.
Insonorizare 2 straturi vibro + fino STP/COMFORTMAT - fata + spate.
Totul montat OEM, fără modificări aduse caroseriei sau sistemului multimedia.

ImaginexImaginexImaginexImagine

Mecanic:
- Montat arcuri Eibach Sport Line - drop 45mm fata / 38mm spate

Aspect (negru lucios) - toate modificările au fost făcute la WRAPPING HOUSE SRL Piatra Neamț
Prelungire bară față (lip) RX Design dedicat Leon 5F
Prelungire praguri
Capace oglinzi dedicate Leon 5F
Eleron FR design dedicat Leon 5F
Înfoliere plafon negru lucios
Înfoliere bară față “Cupra wide mouth” negru lucios
Înfoliere bară spate FR design negru lucios
Chrome delete - steme Seat + grila înfoliate negru lucios cu buza argintie pentru a pastra un look simetric cu jantele pe care le voi pastra argintii
Debadge LEON/TDI
Geamuri spate + lunetă transparentă 5% - HP CHARCOAL 05

Urmeaza sa primesc diffuser bara spate (model razor de pe Magnatuning)

Jante: Autec Veron 9.6kg Bucata R18 8.5j / ET25 powder coated (argintiu sidefat) - nu mi-am batut capul momentan sa schimb capacele cu unele de Seat, dar vor urma.

ImaginexImagine

Asa arata masina la momentul achizitiei:

ImaginexImaginexImagine

Asa arata masina la momentul actual:

ImaginexImaginexImaginexImaginexImaginexImaginexImagine

Vor mai urma ceva modificari in ceea ce tine de aspect de indata ce voi primi si monta diffuser-ul. Va trebui sa fac tips-urile aparente.

Planuiesc sa fac retrofit la ambinetale RGB in interior si sa refac volanul (pielea este intacta, dar doresc sa-l retapisez). Totodata, stau geana pe un interior de FR (semi-piele) si piese interioare de cupra (plafon, parasolar, manere, lumini plafon - negre) -> Daca are cineva asa ceva de vanzare, astept un mesaj!

Voi mai reveni cu poze pe parcurs. Daca aveti intrebari, va raspund cu drag.
Ultima oară modificat 04 Sep 2024, 13:59 de către Cosmin, modificat 1 dată în total.
Motiv: Aranjare imagini pe orizontala
Ex: Seat Leon FR 1.9 TDI ARL 303HP (2004)
New: Seat Leon 5F 2.0 TDI 150HP (2014)

Andrei
Admin / PR

Re: Seat Leon 5F 2014 - Alb INDESIT

05 Aug 2024, 13:19

Looking good, bine ai venit!
ex SEAT Ibiza 6J SC Limited Edition
ex SEAT Ibiza 6L

mateifr
Subiect Autor

22 Aug 2024, 08:23

Revin cu cateva cadre de noapte cu Leon-ul.
Urmează sa ajungă diffuser-ul pentru bara spate si totodata voi schimba si flansele amortizoarelor fata.

Intre timp sunt in căutarea altor jante R17 din aliaj ușor, sa ajutam puțin dpdv al accelerației.
Ultima oară modificat 04 Sep 2024, 13:59 de către Cosmin, modificat 1 dată în total.

mateifr
Subiect Autor

22 Aug 2024, 17:44

Multumesc,

Aici si cateva poze cu configuratia de jante pt Iarna pe care le-am inlocuit pana la urma cu clasicele table R16.. Mi-a fost mila sa merg cu acestea prin iernile noastre:
ImaginexImagine

Si aici modelul de jante pe care-l cumparasem pentru a le inlocui pe cele actuale dar nu m-a incantat J-ul si ET-ul (8J/ET40) asa ca a trebuit sa le vand. Cred ca au fost montate pe un Formentor:
Imagine

Din pacate, masina a fost pusa la vanzare de ceva vreme cu scopul de a trece la o Cupra 5F ST din 2016/17.

Oricum, cat mai sta masina la mine, o sa primeasca doar ''goodies'' si voi reveni pe parcurs cu update-uri aici.
Ultima oară modificat 04 Sep 2024, 14:00 de către Cosmin, modificat 1 dată în total.

gamer555
Club Admin

24 Aug 2024, 11:07

in 2017 a aparut faceliftul, deci e important sa alegi bine anul. sunt alte culori la interior (dungile albe pre facelift vs 'carbon' la facelift, plus navi mai mare si stopuri faruri bari).

Dragos WKS

02 Sep 2024, 17:00

gamer555 scrie:
in 2017 a aparut faceliftul, deci e important sa alegi bine anul. sunt alte culori la interior (dungile albe pre facelift vs 'carbon' la facelift, plus navi mai mare si stopuri faruri bari).

sa nu uitam de digital cockpit.

De ce schimbi flansele amortizor ? scartaie ?

gamer555
Club Admin

03 Sep 2024, 09:15

digital cockpit a venit un pic mai tarziu, in 2018 (pe toate cuprele stock, iar pe FRuri ca optional). ba chiar au fost mici diferente si intre model Year la primele facelifturi - vezi a lui roger (mai 2017) si a mea (august 2017) - mici diferente la versiune soft, dar ambele cu ceasuri 'clasice'.