Pagina 1 din 1

Reglaj/igienizare faruri??

Scris: 25 Feb 2016, 14:37
de leostorm
Salutare tuturor
Am ceva probleme cu farurile, în sensul ca pe interiorul sticlei farului si pe lupa exista o depunere maronie (oxidare) care cred ca împiedica buna funcționare a lor (cred ca bat sus). Trebuie sa menționez ca farurile sunt bixenon cu becuri d1s montate pe un seat toledo 5p din 2007 din fabrica. Mecanismele farurilor funcționează, lucru constatat de un tip de la un garaj de tuning la care am încercat o igienizare farurilor, dar acel tip s-a oprit de teama sa nu spargă sticla farului. Acum sincer caut ceva păreri, idei... poate ma îndruma cineva de unde as putea achiziționa sticla pentru faruri ca eu nu am găsit pe tot netul. orice e binevenit. Mulțumesc.

Re: Reglaj/igienizare faruri??

Scris: 25 Feb 2016, 18:47
de Vlad.
Incearca prima data sa le cureti pe interior. Le incalzesti, dar cu grija, sa nu topesti plasticele, apoi incerci sa le desfaci, tot cu grija. In cele din urma se vor desface. Daca le poti curata e ok, daca nu, n-ai ce face, trebuie sa cumperi alte faruri cu totul. "Sticla" e defapt plastic la masinile moderne si nu cred sa gasesti asa ceva de cumparat, poate doar in dezmembrari, insa nu stiu cine iti vinde doar bucati in faruri. Iar ca reper nou nu vine ca piesa de schimb doar "sticla".
Sfatul meu: faruri din dezmembrari in stare foarte buna.

Re: Reglaj/igienizare faruri??

Scris: 28 Feb 2016, 11:23
de leostorm
am numit-o "sticla" de faruri ca asa o numesc specialistii din zona in care locuiesc.... in sfarsit.... au incercat prin incalzire dar nu au reusit sa desprinda sticla de corpul farului. caut doar sticla sa fie de rezerva in cazul in care se sparge. stiu ca nu sa vinde doar sticla, dar un far intreg costa f. mult...