Pagina 1 din 1

Nu gasesc siguranta

Scris: 03 Noi 2015, 22:30
de dushrece
Salut!
Am nevoie de un pic de ajutor de la voi, va rog. Am un Seat Ibiza 2013. De cateva zile bune nu imi mai functioneaza sistemul de spalare nici la parbriz nici la luneta, nu ar avea de ce sa fie inghetat, avand lichid de parbriz de iarna, imediat dupa ce s-o racit vremea, deci nu ar fi apucat sa faca gheata pe sistem. In momentul in care incerc sa folosesc sistemul nu se aude zgomotul uzual de motor care se aude normal. Asa ca banuiesc siguranta care se ocupa de ele.

Problema mea e ca in cartea tehnica in limba romana nu este specificat in lista clar ca prezenta si nici cam pe unde ar trebui sa fie.
Avand in vedere ca in blocul de sigurante din stanga jos al volanului nu e specificat nimic in carte, nu stiu unde sfantul sa il caut. In cartea masinii e o singura chestie care aduce vag a o legatura cu spritiera si anume "pompa sistemului de spalare al farurilor" in "zona cu sigurante situate in panoul de relee de sub volan" si e specificat "sigurantele AUX 1" in . Puteti sa ma lamuriti si pe mine va rog unde ar trebui sa caut siguranta asta care deja imi mananca zilele?

Multumesc in avans pentru orice idee.

Re: Nu gasesc siguranta

Scris: 04 Noi 2015, 01:19
de Andrei
Parerea mea e sa iei fiecare siguranta in parte, nu sunt multe :)

Re: Nu gasesc siguranta

Scris: 04 Noi 2015, 07:40
de dushrece
Pana am reusit sa inghet bocna am verificat pe cele de 10 si de 20 mari, care nu erau asa de multe - in carte fiind mentionat la zona cu auxiliare ca ar fi de 20, intr-o carte de cupra am gasit specificat si era ceva de 10. Insa nu am inteles de ce se exprima ca si cum ar fi 2 zone diferite cele din stanga sub volan si zona cu relee. Eventual o sa ma apuc sa le scot bucata cu bucata mai spre pranz cand se incalzeste.
Merci Andrei!

Re: Nu gasesc siguranta

Scris: 04 Noi 2015, 08:20
de al bundy
Sig sc18 de 7.5 Amperi, in stanga sub bord.

Re: Nu gasesc siguranta

Scris: 04 Noi 2015, 14:14
de dushrece
Multumesc frumos Al! S-o rezolvat, am gasit-o! Tre sa ma duc sa caut siguranta mica, am doar de 10...

Re: Nu gasesc siguranta

Scris: 04 Noi 2015, 17:32
de Andrei
Eventual poti pune o poza ca pe viitor daca mai are cineva problema asta sa stie despre ce e vorba :)

Merci.

Re: Nu gasesc siguranta

Scris: 04 Noi 2015, 19:39
de dushrece
Hello! Sigur. Aici este siguranta care tine de Spritiere/Sistemul de spalare parbriz
Imagine

Re: Nu gasesc siguranta

Scris: 13 Iun 2018, 15:00
de Alinsao
Salutare. Si eu am nevoie de o "harta"..a sigurantelor..pt un Seat Ibiza 2013. Mai nou am o eroare de tensiune mare la terminalul 30....
Nu stiu care est....probabil un releu care nu-mi comanda servodirectia...