Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
Avatar utilizator
Bubulutza
Subiect Autor
Mesaje: 4196
Membru din: 26 Ian 2009, 16:05
Localitate: Bucuresti

Re: Povesti cu talc! :)

10 Dec 2010, 17:50

http://amazingrace.ro/Editoriale/8/Edit ... 3/0/597/A_început_cursa_pentru_cele_7_minuni_ale_naturii._Să_votăm,_deci..html#
A început cursa pentru cele 7 minuni ale naturii. Să votăm, deci.
Editoriale » Editoriale (Adaugat pe Nov 26, 2010)

A început cu viziunea unui om despre cum trebuie folosit internetul – punând la bătaie un concept suficient de cunoscut încât milioane de oameni din întreaga lume să adere şi să participe cu plăcere şi entuziasm. Oricare dintre voi a auzit măcar odată în viaţă despre Cele 7 Minuni ale Lumii, chiar dacă nu le ştiţi pe de rost pe toate.

Pe popularitatea acestui subiect s-a bazat Bernard Weber, Fondator şi Preşedinte al New7Wonders, hotărându-se să-l readucă în atenţia publicului într-o formă actuală. Şi a făcut-o destul de bine, pornind campania Cele 7 noi minuni ale lumii în 2000 şi continuând-o până pe 7.07.2007 când s-au anunţat finalistele la Lisabona, în Portugalia.

Weber nu s-a mulţumit, însă, cu o singură campanie globală, cu succesul nebănuit pe care l-a avut şi cu faptul că datorită ei a intrat în istoria lumii. A vrut să meargă mai departe şi s-a gândit că ar fi frumos pe lângă minunile create de mâna omului, să le promoveze şi pe cele create de Mama Natură.

Campania Cele 7 minuni ale Naturii a fost demarată imediat după anunţarea listei finale de Noi Minuni ale Lumii, în 2007. Au fost înscrise 440 de locaţii, din 220 de ţări – mai multe decât cele care au participat la Jocurile Olimpice (205).

Pentru faza a doua s-au ales 77 de locaţii, din 28 de ţări. S-au promovat intens, s-a votat şi într-un final s-au anunţat cele 28 de nominalizări:

· Amazonia – 7 milioane de kilometri pătraţi, din care 5,5 numai de pădure tropicală (54% din suprafaţa totală de pădure tropicală de pe Terra), care produce 20% din oxigenul cel de toate zilele. Se întinde pe teritoriul a nouă ţări: Brazilia, Peru, Columbia, Venezuela, Ecuador, Bolivia, Guiana, Surinam, Guiana Franceză.

· Insulele Galapagos – un arhipelag de insule vulcanice, care se inşiră de-a lungul ecuatorului, în Oceanul Pacific, la 965km vest de statul Ecuador. Cea mai tânără insula, Isabela, adăposteşte doi vulcani activi, ambii tronând chiar pe linia ecuatorului.

· Cascada Iguazu, Argentina – de fapt un lanţ de 275 de cascade, cu cea mai impresionantă dintre ele numită Garganta del Diablo (Gâtul Diavolului) are formă de U şi este înaltă de 82 de m. Parcul Naţional în care se află cascada este casă pentru două specii pe cale de dispariţie: Furnicarul Uriaş şi Jaguarul.

· Angel Falls, la graniţa dintre Venezuela şi Brazilia, este cea mai înaltă cascadă din lume – 1.002m înălţime. Pe anumite porţiuni apa curge neîntrerupt de la 807m.

· Parcul Naţional El Yunque, Puerto Rico unde plouă de 4 ori pe zi în medie, la nivel anual adunându-se până la 350 miliarde de litri de apă căzută din ceruri.

· Marele Canion, format de râul Colorado în urmă cu 6 milioane de ani, se întinde pe o distanţă de 446 de kilometri, ajungând în anumite puncte la 29 de kilometri lăţime.

· Golful Fundy, pe coasta de est a Americii de Nord este faimos pentru cel mai înalt flux – 16,3m înălţime.

· Stâncile Moher, Irlanda sunt pur şi simplu extrem de spectaculoase, te uiţi la ele şi nu te mai saturi. Nu-i de mirare că reprezintă obiectivul turistic cel mai vizitat al ţării.

· Pădurea Neagră, Germania – locul de unde izvorăşte Dunărea noastră dragă. Pe lângă floră, faună şi frumuseţi indiscutabile, turiştii, în special germani, o vizitează pentru a vedea Calw, locul de obârşie al lui Herman Hesse.

· Matterhorn / Cervino / Cervin – celebrul masiv care străjuieşte graniţa dintre Elveţia şi Italia, înalt de 4.478m şi simbol al Alpilor.

· Vezuviul, Italia – singurul vulcan din Europa care a erupt în ultimul secol. Momentan stă liniştit. Locuitorii oraşului Napoli, la numai 9 kilometri de bestie, cred că nu dorm la fel de liniştiţi.

· Lacurile Masuria, Polonia – aproximativ 2.000 de lacuri, unul lângă altul, ocupând o suprafaţă totală de 52.000 de kilometri pătraţi.

· Grota Jeito, Liban – la 20 km de Beirut, are două galerii suprapuse prin care curge un râu de peste 6 km lungime. Peştera are 9 kilometri şi în ea se află una dintre cele mai mari stalactite din lume - 8,20m. În anumite puncte, peştera este o adevărată catedrală naturală, ajungând la 100m de la nivelul apei până în tavan.

· Marea Moartă, la graniţa dintre Israel, Palestina şi Iordan este cel mai jos punct de pe uscat – 420m sub nivelul mării. Marea este de fapt un lac cu apă extrem de sărată, motiv pentru care nu supravieţuieşte nicio formă de viaţă, de unde şi numele. Turiştii se distrează făcând pluta fără cel mai mic efort şi se dau cu nămol - dacă n-au fost niciodată la Ocnele Mari sau la Techirghiol, cred şi eu că li se pare amuzant.

· Table Mountain, simbolul Africii de Sud – un munte cu vârful plat, în vârstă de 6 milioane de ani, adăpospentru 1.470 de specii de plante.

· Vulcanii Noroioşi, nu din România, ci din Azerbaijan, ţară care de-a lungul coastei Mării Caspice adăposteşte mai mult de jumătate din vulcanii noroioşi de pe planetă

· Insula Bu Tinah, Emiratele Arabe Unite este o minune pentru specialiştii în biologie marină, care încă nu pot explica cum coralii trăiesc bine mersi aici la o temperatura de 35°C (în mod normal supravieţuind până la maxim 28). Aici trăieşte dugongul, poreclit şi “vaca mării” pentru că este singurul mamifer acvatic care se hrăneşte numai cu plante.

· Kilimanjaro, Tanzania – cel mai înalt vârf independent (nu face parte dintr-un lanţ muntos) din lume, atingând 4.600m.

· Insulele Maldive – printre cele mai râvnite locaţii pentru luna de miere, dar nu de asta este pe listă. O naţiune în sine, Republica Maldive are capitala la Male, este alcătuită din 1.192 de insule, dintre care peste 200 sunt locuite. Este cea mai mica naţiune musulmană din lume şi cea mai joasă din punct de vedere altitudine – nu se ridică mai sus de 2,4m deasupra nivelului mării. Un paradis pentru pasionaţii de diving, în special datorită speciilor de rechini care pot fi văzute în arhipelag.

· Delta Sundarban, India şi Bangladesh – cea mai mare deltă din lume, pe râul Gange. Aici trăieşte (încă) frumuseţea de tigru bengalez, o minune a naturii în sine, un “monstru” care poate ajunge până la 300kg, a cărui voce o auzi de la 3 km distanţă. Delta îşi întinde pamanturile mocirloase pe teritoriul a două ţări şi 54 de insule.

· Halong Bay, Vietnam – se desfăşoară pe 120 km de-a lungul coastei şi este plin de ostroave, peste 1.900. Apele ascund peste 400 de specii de moluşte şi 200 de peşti.

· Insula Jeju, Korea de Sud – este o insulă vulcanică, cea mai mare aparţinând acestui stat şi în acelaşi timp cea mai mică provincie a sa. Aici se află cel mai înalt munte din Korea de Sud, de fapt un vulcan adormit, înalt de 1.900m şi păzit bine de alţi 360 de vulcani mai mici de jur împrejur.

· Lanţul muntos Yushan, Taiwan – simbolul ţării, supranumit Muntele de Jad, de-a lungul lui clima variază de la sub-tropicală, la bază, până la alpină spre vârfuri.

· Răul subteran, Puerto Princesa, Palawan, Filipine – curge pe sub munte pe o distanţă de 8,2km, ceea ce-l face cel mai lung de acest fel din lume. Amazingrace a fost acolo, puteţi citi aventura aici.

· Parcul Naţional Komodo, Indonesia – aici îşi face veacul celebrul Dragon Komodo, cea mai mare specie de şopârlă din lume, care ajunge până la 3m lungime şi 70kg în greutate. Se hrăneşte cu resturi (cadrave, mai exact, precum vulturii) dar nu se dă îndărăt să vâneze şi diverse nevertebrate, păsări sau mamifere mici.

· Uluru, Australia – muntele care-şi schimbă culoarea în funcţie de lumina soarelui, este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale continentului autralian. Are 9,4km de jur împrejur şi atinge numai 348m în înălţime.

· Marea Barieră de Corali, Autralia & Papua Noua Guinee – cel mai mare lanţ de recifuri de corali de pe planetă. Are în componenţă 3.000 de recifuri independente şi 900 de insule. Este cea mai mare structură creată de fiinţe vii şi singura care poate fi văzută din spaţiu.

· Milford Sound, Noua Zeelandă – Kipling a numit-o deja a opta minune a lumii; este locul 1 la destinaţii turistice în NZ şi în 2008 chiar locul 1 la TripAdvisor Travelers' Choice Destinations Awards. Locul este celebru mai ales celor două stânci, Elefantul şi Leul (1.517m şi 1.302m) – care, evident, şi-au primit numele datorită asemănării cu cele două animale.

Campania de promovare a minunilor este în plină desfăşurare. Fiecare ţară îşi susţine obiectivul cum ştie mai bine, unii au desemnat vedete locale ca ambasadori, alţii au organizat campanii de comunicare prin care oamenii să găsească cel mai bun slogan. Echipa New7Wonders face un tur al tuturor celor 28 de destinaţii şi oricine poate să-i însoţească.

Mai aveţi la dispoziţie aproape un an să le votaţi pe cele şapte care credeţi că merită titlul de Minune a Naturii. Apoi, o viaţă întreagă să le vizitaţi, ceea ce vă doresc din tot sufletul.
Câştigătoarele vor fi anunţate pe 11.11.2011.
 
Avatar utilizator
Bubulutza
Subiect Autor
Mesaje: 4196
Membru din: 26 Ian 2009, 16:05
Localitate: Bucuresti

Re: Povesti cu talc! :)

28 Dec 2010, 14:48

http://www.topgear.ro/stiri/testarea-ps ... taTestarea psihologica te face om sau maimuta

Vlad Mitrache | 22 Decembrie 2010
Mai, unde naiba sunt toti oamenii normali? Oamenii care stiu diferenta dintre dreapta si stanga, acceleratie si frana, si, mai ales, dintre bine si rau? Exista, stiu ca exista, ii simt si cateodata ii mai si vad, insa asta se intampla numai atunci cand mi-o propun. Daca ma duc intamplator intr-un loc unde sunt adunati multi oameni, ma sperii, caut o privire inteligenta si nu o gasesc. In schimb, nu m-ar mira daca oricare dintre ei ar incerca sa mi se adreseze mugind.

Si parca cei mai multi dintre ei au si carnet de conducere. Am fost saptamana trecuta la Registrul Auto Roman din Voluntari, pentru a incepe demersurile de inmatriculare a unei masini. Trecand peste angajatii de acolo, care se simt Dumnezeu si pe bucata aia mica, de vreo 40 de metri, cat merg cu masina ta, consuma mai multa benzina si mai multe straturi din anvelope decat ai face-o tu intr-un an, ce m-a uimit si m-a enervat cel mai tare este felul in care se purtau cei de la ghiseu cu clientii. Exact ca Bobby Ewing cu cireada lui de vaci. Si sa fiu al naibii daca nu aveau dreptate s-o faca. Am ajuns sa cred ca oamenii normali, oamenii cu o oarecare sclipire in ochi, nu isi inmatriculeaza singuri masina. Drept pentru care am decis sa optez si eu pentru o firma specializata si sa imi menajez parerea pe care o am despre semeni. Dar nu pot, pentru ca imi vin in minte atatea alte situatii, incat ma gandesc serios sa vorbesc cu Spielberg sa-mi faca o intrare pe langa ET.

Mai tii minte cum era la examenul auto? Marea aia de oameni, de pustani amestecati cu soferi profesionisti ramasi fara carnet, care asteapta cu sufletul la gura sa vada daca au trecut „sala”. Da, sala, acel examen banal, cu 26 de intrebari, din care ti se permite sa gresesti 4. Adica aproximativ 6%. Deci in 6% dintre situatiile din trafic ar trebui sa iti fie permis sa gresesti fara sa fii tras la raspundere. Numai ca ti-e permis in mult mai multe cazuri, pentru ca exista o alta categorie de oameni care ar trebui sa se ocupe de asta si nu o face. Dar n-am sa ma intorc la ei.

Ai dat testarea psihologica? Pe cuvantul meu, ala e un test care vrea sa decida daca esti om sau maimuta, si nimic mai mult. Ce culoare e acolo? Sa fie verde? Bravo, uite o banana. Daca o ghicesti si pe urmatoarea, te las sa imi omori paduchii din cap. Bine, nu zic ca ar trebui sa obtii permisul in functie de notele de la scoala sau de recomandarea profesoarei de matematica. Nu spun nici ca ar trebui sa-l obtii mai tarziu de optsprezece ani, fiindca pentru unii nu exista o varsta de maturizare, iar pentru cei la care exista, e diferita de la caz la caz. In nici un caz nu zic ca ar trebui sa urmam modelul din State, cu permisul obtinut la 16 ani si pe urma cu obligatia de a conduce numai cu un adult posesor de permis langa tine. Asta e ca si cum ai zice ca ai voie sa impusti pe cineva cu pistolul atata timp cat ai pe cineva langa tine care a mai tras cel putin o data cu arma.

Pentru ca asta e ceva ce multa lume nu constientizeaza, si anume ca momentul in care te urci in masina e similar cu gestul de a-ti baga un pistol la cingatoare inainte sa iesi pe strada. Esti cu un pas mai aproape de a deveni criminal. Cunosc multa lume care a absolvit o facultate sau alta de psihologie, si toti sunt foarte increzatori in ce poate sa faca disciplina asta. Eu nu sunt, dar daca ei sunt atat de multi si atat de hotarati, fie ca ei. Atunci, ma intreb eu, de ce nu pune nimeni la cale un test infailibil, de 500 de intrebari daca e nevoie, prin care sa-ti poti da seama daca omul ala merita sa aiba carnet sau nu? Nu o sa se intample asta, si nici celelalte idei deosebit de fasciste pe care le mai am in directia asta. Idei care, daca s-ar aplica, probabil ca nu mi s-ar permite sa conduc nimic mai rapid decat un transportor personal pentru oameni batrani, cum vezi prin filme. Insa oamenii trebuie sa fie constienti.

E foarte usor sa omori pe cineva atunci cand conduci, fie din alta masina, fie un pieton, fie chiar dintre pasagerii masinii pe care o conduci. E morbid si macabru, dar e adevarat, si, poate macar asta sa te intereseze, se pedepseste la fel ca un omor din culpa. Adica la fel ca in situatia in care ai permis de port-arma si te duci sa tragi undeva in camp cu ea, numai ca glontul tau ricoseaza intr-o potcoava de cal si omoara un om. Numai ca desi asa ceva e mult mai putin probabil, pasii pe care trebuie sa-i urmezi ca sa ajungi in situatia asta sunt mult mai complicati decat sa pui mana pe un nenorocit de carnet auto. Si e poate si mai scump.

Cred ca e vorba de un mecanism de autoaparare. De fapt, in ceea ce ma priveste, sunt sigur ca asa e, pentru ca daca m-as gandi la toate astea de fiecare data inainte de a rasuci cheia in contact, as ajunge sa-mi sun bunica sa o intreb unde e cel mai apropiat chiosc de bilete RATB. Pentru ca nici taxiurile nu reprezinta o optiune. Chiar deloc, daca ma gandesc mai bine. Si cu toate astea, cel putin pana acum, am stiut mereu pana unde sa fortez nota. Sa testezi masini in Romania e o meseria care ar trebui sa implice spor de risc si asigurare de viata, deci chiar daca nu am o vechime prea mare in activitatea asta (ba e chiar mica, daca stau sa ma gandesc mai bine), am avut ocazia sa merg cu mai mult de 250 km/h pe autostrada, si totusi n-am facut-o.

Am avut ocazia sa fac NFS prin oras, si totusi n-am facut nici asta... mai mult de cateva zeci de secunde. Desi poate ca mie asa mi-ar placea sa conduc zilnic. Asa ca fie din cauza fricii de Politie, fie din dragoste pentru propria-ti persoana, fie din respect pentru ceilalti oameni, sau pur si simplu pentru ca daca-ti doreai sa traiesti intr-o camera mica si umeda, cu terci pe post de pranz, nu-ti mai pierdeai timpul pe la scoala de soferi, nu mai dadeai banii pe masina, ci te duceai direct sa-l asasinezi pe tipul care prezinta emisiunea Automobile la National TV. Fara sa lasi asta sa-ti ia din placerea condusului, tine minte in permanenta ca ar fi pacat ca un om care isi inmatriculeaza singur masina sa traiasca mai mult decat tine. Sau mai in libertate.
 
Avatar utilizator
Bubulutza
Subiect Autor
Mesaje: 4196
Membru din: 26 Ian 2009, 16:05
Localitate: Bucuresti

Re: Povesti cu talc! :)

07 Mar 2011, 10:17

http://www.fnpa.ro/petitie/
Semneaza petitia impotriva reintroducerii eutanasiei in masa a cainilor

C O M U N I C A T D E P R E S A

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor

…………………………………………………………………………

Raspunzand unei comenzi politice, Comisia pentru Administratie Publica din cadrul Camerei Deputatilor a VOTAT pentru:

- UCIDEREA cainilor comunitari

- Eliminarea oricarei posibilitati ca ONGurile sa monitorizeze actiunile hingherilor

- eliminarea posibilitatii ca ONG-urile sa concesioneze activitatea de gestionare a cainilor fara stapan

- ingreunarea si sabotarea adoptiilor cainilor fara stapan

- multe alte schimbari aberante, nedemocratice, neconstitutionale

DE FAPT, COMISIA DE ADMINISTRATIE PUBLICA a VOTAT pentru EXECUTIA SUMARA a SOCIETATII CIVILE, ARGUMENTULUI, PRACTICILOR DEMOCRATICE, si BUNULUI SIMT.

Luni, Camera Deputatilor va decide daca acest proiect este adoptat.

Luni, 7 martie, ora 15:00

M I T I N G U L ULTIMEI SANSE

- Parcul Izvor, in fata Camerei Deputatilor -

ORGANIZATORI:

SOCIETATEA CIVILA
si

toti cei ce respecta dreptul la viata si opteaza pentru

gestionarea civilizata si reala a cainilor comunitari

PROTESTEAZA:

< impotriva CINISMULUI SI IPOCRIZIEI UNOR politicieni ca Sulfina Barbu sau Elena Udrea

< impotriva UCIDERII CU SCOPUL DE A FINANTA LACOMIA PRIMARILOR SI DE A ALIMENTA BUGETELE de Partid

< impotriva SFIDARII SI UMILIRII SOCIETATII CIVILE

< impotriva NEPASARII FATA DE OAMENI SI ANIMALE

PENTRU CA NU MAI VREM

… ca Istoria sa se repete

… ca sute de mii de animale sa fie ucise timp de zeci de ani

… ca banii nostri sa fie folositi pentru a UCIDE

… ca interesele oneroase ale politicienilor sa fie impuse arbitrar

… CAINI PE STRAZI

Spunem NU UCIDERII CAINILOR!

Spunem DA Sterilizarii!

Participanti la miting din toata tara si din strainatate

Persoane contact Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA):

www.fnpa.ro

Carmen ARSENE, vicepresedinte, tel. 0744156133, cmarsene@yahoo.com, fnpa@mail.com

Codrut FEHER, reprezentant, tel. 0733971575, codrut_feher@yahoo.com

Claudiu DUMITRIU, reprezentant, tel. 0745278015, claudiu.dumitriu@yahoo.com

Persoane contact Group Initiative for Animals (GIA)

www.orasuluanimalelor.ro

Claudia DUMITRU, claudiadumitru1975@yahoo.com

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori