Pagina 1 din 1

Zgomot ciudat la 1200 rpm

Scris: 17 Sep 2018, 15:42
de alexi
Salutare dragi forumisti,

Sunt un fericit posesor a unui Seat Exeo 2.0 TDI, 143 cp. Am observat ca in timpul stationarii cat si in timpul mersului in jurul valorii de 1200 rpm in habitaclu este un sunet ca o vibratie foarte ciudat.
Va atasez un scurt video pentru a intelege despre ce vorbesc.
https://youtu.be/gMUjen851RE

Vreau sa mentionez ca in exterior nu se aude niciun zgomot ciudat. Aveti idee ce ar putea fi? Ati mai patit asa ceva?

Va multumesc anticipat,
Alex

Re: Zgomot ciudat la 1200 rpm

Scris: 18 Sep 2018, 07:10
de str77
Salut Alex, imposibil de identificat din video. Singura chestie care imi vine in minte ar fi pompa de inalte si/sau rola distributie.
Din cate imi aduc aminte aveam un zgomot neobisnuit cu pompa cp4 - doar ca eu il auzeam mai mult spre 2000 de ture si atunci mecanicul imi explica ca ar fi de la clapetele swirl. Evident ca dupa ce le-am curatat se auzea fix la fel - zgomotul s-a diminuat considerabil cu pompa noua Cp3.

De asemenea mai poate fi vreo rola din distributie sau accesorii, in cazul in care zgomotul e mai pregnant la rece - de luat in calcu mai ales daca nu ai facut distributia.

Re: Zgomot ciudat la 1200 rpm

Scris: 18 Sep 2018, 17:26
de alexi
Într-adevăr sunetul se aude doar la rece, după ce merg puțin nu se mai aude nimic. Am schimbat și distribuția cu tot cu role și cureaua de accesorii cu role.
Înainte sa schimb distribuția și eu am luat în calcul ca poate sa fie de la o rola, în schimb sunetul se aude și după ce am schimbat distribuția.
Am sa merg săptămâna asta la alt mecanic, poate el are o ureche mai buna.