Pagina 1 din 1

Problema portiera dreapta fata

Scris: 10 Apr 2017, 23:28
de iRapsody
Salutare tuturor si bine v-am gasit!
Imi pare rau ca am inceput cu stangul, primul post trebuind sa fie in forumul "Exeo tau", dar... asta e :))

De o luna de zile sunt fericitul posesor al unui Exeo ST 2011 2.0 143CP, despre el urmand sa va povestesc mai multe intr-un post separat cu o prezentare mai amanuntita, pana atunci va prezint si problema mea.

De cand am luat masina, am observat ca geamul dreapta fata nu se poate actiona folosid butonul de pe usa pasagerului, ci doar din butonul soferului si din cheie. Initial am crezut ca este vorba doar de butonul respectiv si ca, odata cu schimbarea lui problema se rezolva. Acum 3-4 zile m-am apucat sa dau fata de usa jos sa vad ce se intampla... surpriza... aceasta a mai fost demontata odata. Am reusit sa scot butonul, l-am verificat cu un multimetru digital si am constatat ca nu este defect, asa ca am m-am apucat sa demontez si usa spate sa incerc butonul acolo. Evident, acesta a mers pe spate, dar cel de pe spate nu a mers pe fata. M-am lasat pagubas, fiind si tarziu am zis ca rezolv alta data... cand sa pun fata de usa la loc, am observat ca nici becurile de pe usa nu functioneaza (nici cel rosu si cel de jos).
Este posibili ca piesa cu codul 8e1959802g in care sunt conectate toate cele mentionate mai sus, sa fie defecta? Daca da, se poate face o diagnoza cu VAG-COM?

P.S.: Imi spunea cineva ca acesa este modulul de confort dreapta fata si e posibil sa fi fost schimbat si necodat, sau poate codat gresit (persoana in cauza nu confera prea multa credibilitate cand este vorba de masini, deci tind sa cred ca nu stie despre ce este vorba :D )

Re: Problema portiera dreapta fata

Scris: 13 Apr 2017, 14:30
de snicolae
Bine ai venit!
Electronist fiind voi incerca sa te ajut. Daca tot ai multimetru trebuia sa verifici si cablurile care duc de la buton la 8e1959802g, sa vezi daca nu-s intrerupte. Testul il faci cu multimetrul pe dioda, sau buzzer. Daca cablurile-s ok, schimbi 8e1959802g. Ar trebui sa masori si cablurile de la lumini. Pe diagnoza clar iti va da eroare, insa nu-ti va spune de unde e problema. Nu te poti baza pe diagnoza; e doar cu scop informativ. Am avut suficiente cazuri in care diagnoza dadea erori pe o piesa, iar problema era cu totul alta. Nu cred ca trebuie codat modulul. Din ce stiu e plug&play.
Vad c-avem aceeasi masina. De unde esti?

Re: Problema portiera dreapta fata

Scris: 14 Apr 2017, 07:14
de iRapsody
Salut si multumesc pentru raspuns!
Am sa incerc zilele astea sa ii fac o diagnoza dupa care verific firele, poate am noroc si e vreun ground intrerupt pe undeva. In ultima instanta o sa caut ceva dezmembrari sa vad daca gasesc gasesc piesa... macar sa ma lase sa o incerc sa vad daca de acolo e problema.
Din Bucuresti sunt. Cum merge masinuta, ai avut ceva probleme insemnate cu ea?